Μεταφορά αρμοδιοτήτων για έλεγχο και πρόληψη ρύπανσης από βιομηχανίες στο Υπ. Γεωργίας ψήφισε η Βουλή

Τα νομοσχέδια ψήφισαν οι 30 παρόντες Βουλευτές

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα νόμους και κανονισμούς με τους οποίους μεταφέρονται οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο της πρόληψης και του ελέγχου της ρύπανσης από τις βιομηχανικές εκπομπές από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
 
Τα νομοσχέδια ψήφισαν οι 30 παρόντες Βουλευτές.
 

Πρόκειται για τους νόμους  περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης) (Τροποποιητικός) του 2021 και περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Τροποποιητικός) του 2021. Ψηφίστηκαν επίσης οι κανονισμοί περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη και Μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης από Αμίαντο) (Τροποποιητικοί)του 2021.
 
Σκοπός του πρώτου νόμου είναι η τροποποίηση του περί Βιομηχανικών Εκπομπών (Ολοκληρωμένη Πρόληψη και Έλεγχος της Ρύπανσης) Νόμου, ώστε να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο της πρόληψης και του ελέγχου της ρύπανσης από τις βιομηχανικές εκπομπές από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
       
Σκοπός του δεύτερου νόμου είναι η τροποποίηση του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμου, ώστε να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
       
Σκοπός των προτεινόμενων κανονισμών, οι οποίοι εκδίδονται δυνάμει του άρθρου 9 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμου, είναι η τροποποίηση των περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη και Μείωση της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης από Αμίαντο) Κανονισμών, ώστε ο όρος «Υπουργός» να σημαίνει τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπως προβλέπεται στον περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμο.
         
Σύμφωνα με την Έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπως η έναρξη της ισχύος των προτεινόμενων νομοσχεδίων και κανονισμών μετατεθεί στις 4 Οκτωβρίου 2021. 
 

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...