Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθείς Αμμοχώστου: «Κινδυνεύει η ζωή μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να ευρίσκεται σε συνεχή κίνδυνο η υγεία των ασθενών, καταγγέλλουν

Κραυγή απόγνωσης για άλλη μια φορά από τους αιμοκαθαρόμενους της Αμμοχώστου. Καταγγέλλουν ότι τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο, υπολειτουργούν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 


«Τον τελευταίο μήνα όταν ήταν σε λειτουργία και ήταν οι ασθενείς πάνω στα μηχανήματα, τρεις φορές αυτόν τον μήνα σταμάτησαν τα μηχανήματα να λειτουργούν και αναγκάστηκαν να ειδοποιήσουν την εταιρεία των μηχανικών να έρθει από την Λάρνακα να τα φτιάξει», είπε ο πρόεδρος Νεφροπαθών Αμμοχωστου, Γιώργος Κέζος.   

Όπως καταγγέλλουν σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, τον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΚΥπΥ και τη διευθύντρια του νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο αντιπρόσωπος της εταιρείας που προμήθευσε τα μηχανήματα, έχει ενημερώσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι έληξε η προθεσμία λειτουργίας του κεντρικού μηχανήματος, το οποίο τροφοδοτεί όλα τα άλλα και ότι δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για ότι συμβεί. 

«Τα μηχανήματα αυτά τα έχουν αποσύρει από το ΓΝ Λευκωσίας πριν τρία χρόνια, και έφεραν μας τα παλιά εμάς. Αυτό το γνωρίζαμε ότι μια μέρα θα είχαμε πρόβλημα. Φαντάστου ο ασθενής που είναι στη μηχανή το μισό αίμα να είναι στη μηχανή και το μισό στο κορμί του και να μεν δουλεύει», είπε επίσης ο κ. Κέζος.  

«Όντως ο ασθενής αποσυνδέεται από τη μηχανή αιμοκάθαρσης για λίγο, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. όμως δεν κινδύνευσε ποτέ ζωή γιατί λαμβάνουμε τα μέτρα μας», ανέφερε η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη. 

Εκεί και όπου απαιτείται αντικατάσταση να γίνεται, απαντά ο ΟΚΥΠΥ, ενώ η διευθύντρια του νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι τροχοδρομείται η άμεση αντικατάσταση των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης 

«Η προσπάθεια μας είναι συνεχής και γι αυτό υπάρχουν τα συμβόλαια συντήρησης στον ιατρικό εξοπλισμό. Εκεί και όπου απαιτούνται διορθωτικές ενέργειες να γίνονται, εκεί και όπου απαιτείται αντικατάσταση να γίνεται αντικατάσταση.», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, Χαράλαμπος Χαριλάου.   

«Έχουμε παραγγείλει 10 αλλά σε μελλοντικό πλάνο έχουν γίνει πλάνα για να επεκταθεί η μονάδα αιμοκάθαρσης με 20 κλίνες», είπε η κ. Χατζηγιάννη.  

Οι νεφροπαθείς Αμμοχώστου προειδοποιούν ότι θα αρνηθούν τη θεραπεία τους εάν δεν υπάρξει αντικατάσταση των μηχανημάτων σε 10 μέρες.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.