Απαντήσεις Υπ. Υγείας για τους αιφνίδιους θανάτους

Απαντήσεις στα συχνά ερωτήματα των πολιτών δίνει το Υπουργείο Υγείας

Απαντήσεις στα συχνά ερωτήματα των πολιτών που αφορούν τον αριθμό των αιφνιδίων θανάτων που καταγράφονται στην Κύπρο κάθε χρόνο δίνει το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, αναφέρει πως συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει αφού στις πλείστες των περιπτώσεων που αφορούν θανάτους, οι οποίοι προκαλούνται αιφνιδίως, στην συνέχεια εντοπίζεται η υποκείμενη αιτία θανάτου αφού πρώτα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα που καταγράφονται τόσο από την Αστυνομία όσο και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Επομένως, όπως σημειώνει το Υπουργείο Υγείας μετά την ανάλυση των δεδομένων, δεν ξέρουμε για παράδειγμα, στο σύνολο των 6,391 θανάτων που επεσυνέβησαν το 2019 κάποιοι και πόσοι, είχαν αρχικά καταγραφεί χωρίς αιτία θανάτου στο ιατρικό πιστοποιητικό αιτιών θανάτου.

Επίσης, τονίζεται πως υπάρχουν περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων που συμβαίνουν σε οικίες, αλλά μετά από ιατροδικαστική εξέταση (νεκροψία) επιβεβαιώνεται ο θάνατος λόγω Εμφράγματος Μυοκαρδίου, η εγκεφαλικού επεισοδίου κοκ.

Την ίδια ώρα, σημειώνεται πως για το 2019, δεν υπάρχει καταχωρημένος κάποιος θάνατος για τον οποίο δεν αποδόθηκε υποκείμενη αιτία θανάτου μετά από τις ενδεδειγμένες διαδικασίες.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Υγείας, διευκρινίζει πως για το 2020, η ανάλυση των δεδομένων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ για το 2021 αυτή η ανάλυση θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, ως η διαδικασία που ακολουθείται πάντοτε από την αρμόδια Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.