Σε προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών της υπό σύλληψη γυναικολόγου, προχώρησε ο ΟΑΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση, ενώ ο Υπουργός Υγείας, από τη Λεμεσό όπου βρέθηκε σήμερα, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα, πώς δεν γίνονται δεκτές συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς

Δεν γίνονται δεκτές οποιεσδήποτε συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς και επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το Σύστημα Υγείας, διαμήνυσε, από τη Λεμεσό ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

Είχε κληθεί να σχολιάσει τις ενέργειες του Υπουργείου αναφορικά με την υπόθεση εξαπάτησης ασθενούς, που διερευνά η Αστυνομίας, και για την οποία τελεί υπό κράτηση 36χρονη γυναικολόγος. 

«Έχουμε ζητήσει από τον ΟΑΥ ενημέρωση και αναμένουμε, νοουμένου ότι υπάρχουν κάποια παραπτώματα, να τιμωρηθούν αναλόγως. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιεσδήποτε συμπεριφορές, παρόμοιες με αυτή. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. Στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας είναι να υπάρξει έλεγχος όλων αυτών των γιατρών, ώστε αν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά, να μπορούμε να τα βρούμε αμέσως και να μην περιμένουμε από πολίτες να τα καταγγείλουν», είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.  

Αναστολή υπηρεσιών από τον ΟΑΥ 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα, από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξε παραβίαση των προνοιών της σύμβασης με το ΓεΣΥ, αλλά και κατά πόσο εμπλέκονται άλλα πρόσωπα στα υπό διερεύνηση αδικήματα ή κατά πόσο γνώριζαν τα όσα συνέβησαν οι υπεύθυνοι της κλινικής όπου υποτίθεται πως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση η 73χρονη καταγγέλλουσα, από την συλληφθείσα γυναικολόγο. 
Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών της γιατρού. 

«Είναι προσωρινό για έλεγχο, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και βγει το αποτέλεσμα να επανέλθει ή να τερματιστεί η συνεργασία», ανέφερε η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μαρία Κυθραιώτου.  

«Ο ΟΑΥ είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την εφαρμογή παρακολούθηση και διαχείριση του ΓΕΣΥ. Και θα προβεί αρμοδίως σε ανάλογες ενέργειες. Και εγώ από ότι γνωρίζω ο οργανισμός έχει διορίσει ερευνώντα λειτουργό για το θέμα», είπε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.  

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, παραλήφθηκε ο ιατρικός φάκελος, όπου καταγράφονται στοιχεία τόσο για τη χειρουργική επέμβαση που υποτίθεται ότι διενεργήθηκε στην 73χρονη όσο και για εξιτήριο έγγραφο για την παραπονούμενη που φέρεται να υπέγραψε η γυναικολόγος. 

Εντατικές έρευνες 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, που διερευνούν την υπόθεση, συνεχίζουν εν τω μεταξύ με εντατικό ρυθμό την λήψη καταθέσεων από το επαγγελματικό περιβάλλον της 36χρονης γιατρού. 
Καταθέσεις θα ληφθούν από συναδέλφους της, καθώς και από νοσοκόμες, γραμματειακό προσωπικό και άλλους εργαζόμενους στην κλινική όπου υποτίθεται ότι διενεργήθηκε η χειρουργική επέμβαση. 

«Θα πρέπει σίγουρα να δώσουν μία μαρτυρία για το όλο γεγονός, το όλο στάδιο της υπόθεσης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα.», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.  

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως υπό διερεύνηση είναι και η πιθανότητα εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση. 

Εναντίον της γυναικολόγου, η οποία τελεί υπό διήμερη κράτηση, με δικαστικό διάταγμα, διερευνώνται αδικήματα πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αμελών και απερίσκεπτων πράξεων και αδικημάτων κατά παράβαση του Γενικού Συστήματος Υγείας. 
Σημειώνεται πως από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την γυναικολόγο, απεστάλη σήμερα επιστολή σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, στην οποία αναφέρεται πως η γιατρός έχει συνεργαστεί πλήρως με την Αστυνομία, και έχει απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των ανακριτών, ενώ δηλώνει από την πρώτη στιγμή αθώα για τα υπό διερεύνηση αδικήματα. 

Στην επιστολή γίνεται, εξάλλου, λόγος για σενάρια που παρουσιάζονται δημοσίως, σε σχέση με την υπόθεση, και τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και ζητείται να μην στήνονται λαϊκά δικαστήρια, ειδικά προτού η Αστυνομία ολοκληρώσει το έργο της.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...