Δύο σημαντικά νομοσχέδια συζητήθηκαν σήμερα στην επιτροπή Νομικών της Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο αφορά ένα νέο Θεσμό, του διαμεσολαβητή για τις οικογενειακές υποθέσεις και το δεύτερο, στην κατάργηση του δικαιώματος του κατηγορουμένου, να προβαίνει σε ανωμοτί δήλωση

Σημαντικό εργαλείο, στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινών αποδεκτών λύσεων σε οικογενειακές υποθέσεις, όπως οι σχέσεις γονέων και τέκνων, μετά το διαζύγιο, η επικοινωνία, τα περιουσιακά και η διατροφή, χαρακτηρίζουν τα μέλη της επιτροπής Νομικών της βουλής, την καθιέρωση του θεσμού του διαμεσολαβητή. 

«Όλοι συμφωνούν βεβαίως, με τον Θεσμό, ο οποίος πρέπει να σας πω είναι πρωτοποριακός και πρέπει να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, Νίκος Τορναρίτης. 

«Θα είναι καλό, μέσα από μια προσπάθεια βοήθειας ειδικών, είτε αυτοί είναι νομικοί, είτε ψυχολόγοι, είτε κοινωνικοί λειτουργοί, να προσπαθούν όλοι να βρουν μία λύση», ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης.  

Συζητήθηκε επίσης, κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κατάργηση του δικαιώματος κατηγορουμένου για ανωμοτί δήλωση, δηλαδή χωρίς να ορκίζεται, προκειμένου να μην αντεξετάζεται από την κατηγορούσα αρχή. 

«Η Αυστραλία, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν καταργήσει το δικαίωμα το συγκεκριμένο, εδώ και 30 χρόνια», είπε επίσης ο κ. Τορναρίτης.  

«Θα το μελετήσουμε, θα δούμε τα υπέρ και τα κατά 1.03 και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε λεπτομερέστατα», σημείωσε ο κ. Πασιουρτίδης.  

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, η επιτροπή αναμένει πληροφορίες και στοιχεία, από την Νομική Υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά την χρήση ή την κατάχρηση του στα δικαστήρια. 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.