Προεδρία: Ξεκαθαρίζει για το Πόθεν Έσχες Αναστασιάδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Δίνει στη δημοσιότητα αποδειχτικά στοιχεία η Προεδρία

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, σημειώνεται στην γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την οποία διαψεύδονται δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Με αφορμή τη δήλωση για το Πόθεν Εσχες του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προχωρά σε διευκρινήσεις σε δύο σημεία, παραθέτοντας και σχετικά έγγραφα, προς επιβεβαίωση. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «Από τις 11/02/2015, όταν δημόσια δήλωσε πως η βουλευτική του σύνταξη θα παραχωρείται προς ενίσχυση του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης μέχρι και σήμερα, έχει συνεισφέρει συνολικά και για όλα τα έτη που ακολούθησαν, ποσό πέραν των 139 χιλιάδων ευρώ. Δημοσιοποιεί μάλιστα επιστολή του Γενικού Λογιστηρίου, προγενέστερης της δήλωσης των περιουσιακών του στοιχείων ημερομηνίας, με την οποία επιβεβαιώνεται η εισφορά για το 2020. 

Σε σχέση με τη δωρεά του Προέδρου της Δημοκρατίας προς το Κοινοτικό Συμβούλιου του Πέρα Πεδί, ως και η δημόσια δήλωση του το 2017, η προεδρία της Δημοκρατίας δημοσιοποιεί σχετική βεβαίωση που επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση του τεμαχίου από το 2019, σε απάντηση των αστήριχτων, όπως αναφέρει ισχυρισμών, που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Δείτε εδώ τη βεβαίωση σύνταξης 

Δείτε εδώ βεβαίωση για μεταβίβαση Τεμαχίου 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...