Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών από την Στατιστική Υπηρεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Απογραφή Πληθυσμού διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια

Αρχίζει την 1η Οκτωβρίου η απογραφή του πληθυσμού και των κατοικιών από την Στατιστική Υπηρεσία και η οποία θα καλύψει άτομα κάθε ηλικίας και φύλου που θα έχουν τη συνήθη διαμονή στην Κύπρο. 

Η συλλογή των στοιχείων κατά την Απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω προσωπικών συνεντεύξεων από χίλιους περίπου ειδικά εκπαιδευμένους απογραφείς, με τη χρήση tablet. 

Λόγω πανδημίας παρέχεται και η δυνατότητα της διεξαγωγής της συνέντευξης μέσω τηλεφώνου, ενώ μπορούν οι πολίτες να συμπληρώσουν οι ίδιοι το ερωτηματολόγιο που θα τους αφήσει ο απογραφέας και να περάσει για να το παραλάβει την επομένη. 

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο της οικίας, στο κατώφλι ή στη βεράντα και όπως ανακοινώθηκε από τη Στατιστική Υπηρεσία το τετραήμερο 20 με 24 Σεπτεμβρίου όλοι όσοι θα εργαστούν για την απογραφή, θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση. 

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η απογραφή θα διαρκέσει τρεις μήνες. Οκτώβριος, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, και τον Ιανουάριο του 2022 θα υπάρξει ανακοίνωση των Προκαταρκτικών Αποτελεσμάτων. 

Η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου ανακοίνωσε επίσης ότι έχει λειτουργήσει η ιστοσελίδα της Απογραφής Πληθυσμού, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο διεξαγωγής της Απογραφής, το νομοθετικό πλαίσιο, τις πληροφορίες που θα συλλεχθούν καθώς και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της COVID-19. 

Απογραφή Πληθυσμού διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.