Την αναβάθμιση χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, χαιρετίζουν ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ

Την απόφαση για τη μισθολογική αναβάθμιση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων έλαβε το Υπουργείο Οικονομικών

Την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη μισθολογική αναβάθμιση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων από τις κλίμακες Α1-Α2-Α5 (ιι) στις κλίμακες Α2-Α5-Α7 (ιι), χαιρετίζουν με σημερινή ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) και ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ), που υπάγεται στην Οργάνωση.
 
Ταυτόχρονα, ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ «καταθέτουν τη δυσαρέσκειά τους, για τον αποκλεισμό τους από τη διαβούλευση, που διεξάχθηκε, όπως διαφάνηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΠΑΣΥΔΥ, Οργάνωση η οποία με  ανακοίνωσή της παρουσιάζεται δυσαρεστημένη», όπως αναφέρουν, «γιατί δεν υιοθετήθηκαν οι θέσεις της για μισθολογική αναβάθμιση συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στην Αστυνομία».
 

Η ΑΣΔΥΚ καταθέτει τον προβληματισμό της για τη μη αναβάθμιση των επίσης χαμηλόμισθων Ειδικών και Τακτικών Αστυφυλάκων και Πυροσβεστών, οι οποίοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Διαχρονικό τους αίτημα είναι όπως, «το ουσιαστικό αυτό ζήτημα, που απασχολεί χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας Κύπρου αντιμετωπιστεί σφαιρικά και κατά τρόπο δίκαιο, ώστε όλα τα μέλη της Αστυνομίας να αποκατασταθούν μισθολογικά», προσθέτουν.
 
Αναφέρουν επίσης πως «είναι γνωστό, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται χαμηλά στη μισθολογική πυραμίδα και παραμένουν καθηλωμένοι στις υφιστάμενες κλίμακες χωρίς προοπτική και κίνητρο ανέλιξης» και προσθέτουν ότι «αυτοί οι συνάδελφοι συνήθως υπηρετούν στην πρώτη γραμμή».
 
ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ αναμένουν «από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης ότι θα λειτουργήσει κατά τρόπο ορθολογικό, ώστε να προωθήσει και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα όλων των συναδέλφων».
 
Προσθέτουν ότι η δημιουργία εργαζομένων δύο ή και τριών ταχυτήτων εντός της κρατικής Υπηρεσίας και η παράταση της εκκρεμότητας σε βάρος των συναδέλφων δικαιολογημένα θα επιτείνει τη δυσαρέσκειά τους.
 
«Αναμένουμε ότι, η Υπουργός Δικαιοσύνης, θα διαβουλευθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να περιληφθούν οι ανάλογες πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό προς ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μισθολογική αναβάθμιση των συναδέλφων μας στα Σώματα Ασφαλείας», καταλήγουν.

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.