Με το SafePass ανά χείρας μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη

Δεν έφερε χαλαρώσεις στα μέτρα η καλή επιδημιολογική εικόνα

Η επίτευξη του στόχου για εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού, το χαμηλό ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα, η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να επιφέρουν νέα χαλάρωση των μέτρων, καθώς η Κυβέρνηση παραμένει επιφυλακτική.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, ανέφερε πως «αποφασίστηκε η παράταση των υφιστάμενων μέτρων κατά της πανδημίας μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2021».

Τα βλέμματα των Ειδικών είναι στραμμένα στα σχολεία και κυρίως στη δημοτική εκπαίδευση καθώς τα παιδιά αυτά δεν έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν.

«Τα παιδιά του δημοτικού είναι τα παιδιά που είναι πιο ζωηρά που δεν μπορούν να κάνουν κρατούν τα μέτρα όπως πρέπει, όπως τα μεγαλύτερα παιδιά. Ως εκ τούτου τα δημοτικά μένουν ένας χώρος ανοχύρωτος», δήλωσε η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων. 

Υπουργείο Υγείας και Παιδείας έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών και τη ομαλή λειτουργία των σχολείων στέλνει από αύριο μονάδες δειγματοληψίας στα δημοτικά σχολεία για όσους μαθητές προσκομίσουν υπογραμμένη την συγκατάθεση των γονιών τους.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους μαθητές ηλικίας 12 μέχρι 17 ετών να προχωρήσουν με τον εμβολιασμό τους, τους παραχωρεί δικαιολογημένη απουσία κατά τις ημέρες του προγραμματισμένου τους ραντεβού.

Η Λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, επισήμανε πως «οι δύο αυτές οι μέρες θα είναι επιπλέον των ετήσιων, προκαθορισμένων δικαιολογημένων ημερών απουσίας των μαθητών. Θα πρέπει να προσκομίζουν στο σχολείο την κάρτα εμβολιασμού ώστε να τους δικαιολογείται η απουσία».

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε αύξηση από τρείς εβδομάδες σε τέσσερεις την περίοδο κατά την οποία οι πολίτες θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν τεστ αντιγόνου αφού λάβουν την πρώτη δόση από τα εμβόλια καρά του κορωνοϊού.

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...