Στη μάχη χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου ρίχτηκαν σήμερα τα κέντρα εμβολιασμού walk - in (BINTEO)

Συνεργείο του ΑΝΤ1 βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο τύπου walk in στην Κρατική Εκθεση και κατέγραψε πλάνα και δηλώσεις από τη διαδικασία

Στη μάχη χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου ρίχτηκαν σήμερα τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης. 

Τετρακόσια εβδομήντα πέντε άτομα, ηλικίας 86 ετών και άνω, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του υπουργείου υγείας, επισκέφθηκαν τα κέντρα walk in που λειτουργούν ανά την Κύπρο και έλαβαν την ενισχυτική δόση. 

«Ανά επαρχία παρουσιάστηκαν άτομα γιατί έδειξαν ακόμα μια φορά ότι θέλουν να ζήσουν και να συνεχιστεί η ζωή όπως ένας κύριος προηγουμένως είχε πει ότι θέλουν να κάνουν τη Τρίτη δόση για να μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα», είπε ο Αναπληρωτής Διευθυντής Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης.  

Χωρίς δεύτερη σκέψη ή ενδοιασμούς, όπως ανέφεραν στην κάμερα του ΑΝΤ1, έλαβαν την τρίτη δόση οι ηλικιωμένοι που επισκέφθηκαν το πρωί το εμβολιαστικό κέντρο στην κρατική έκθεση. 
«Μόλις το άκουσα αποφάσισα, ελπίζουμε να πάμε καλά, οι προηγούμενες δόσεις που έβαλα δεν με ενόχλησαν», ανέφερε ηλικιωμένος στην κάμερα του ΑΝΤ1.  

«Φυσικά ήταν εύκολη η απόφαση διότι με συμβούλευσε ο αδερφός μου ο γιατρός ότι πρέπει να το κάμω», είπε ένας δεύτερος. 

«Αφού έκαμα τα δύο εμβόλια γιατί να μεν κάμω και το τρίτο να είμαι σίγουρη ότι θα είμαι εντάξει, παρόλα τα χρόνια μου πρέπει να ζήσουμε», ανέφερε ηλικιωμένος. 

Ενώ έστειλαν και το δικό τους μήνυμα προς τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. 

«Πρέπει να βάλουν το εμβόλιο, αυτοί που δεν το έβαλαν δεν σκέφτονται καλά».
«Εκείνοι που δεν έχουν πρόβλημα πρέπει να το βάλουν, προπάντων οι μεγάλοι που κινδυνεύουν».  
«Λάθος το πιο σωστό είναι να κάνουν τα εμβόλια τους να είναι σίγουροι για τον ευατό τους» 

Τα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για τον εμβολιασμό των πολιτών 80 ετών και άνω λειτουργούν από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι .

Σταδιακά και ανάλογα με το ενδιαφέρον, θα αρχίσει και ο εμβολιασμός με την Τρίτη δόση και ατόμων κάτω των 86 ετών. 

«Πιθανόν αύριο ή τη Δευτέρα να κατεβούμε στα 80 και άνω ώστε να έρθουν τα άτομα που ενδιαφέρονται. περιορίσαμε λίγο της ηλικίες για να μην γίνεται συνωστισμός και είναι μια ιδιαίτερη ηλικία που χρειάζεται περισσότερη φροντίδα για μετακίνηση να μεν ταλαιπωρηθούν», σημείωσε ο κ. Ταμπούρης.  

Σήμερα στο μεταξύ εμβολιάστηκαν επίσης 569 επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα, ενώ συνεχίστηκε και ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση στους οίκους ευγηρίας, στους ευπαθείς και στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ για το προσωπικό τους. 


Οι πολίτες που επιθυμούν να λάβουν την τρίτη δόση θα μπορούν να το πράξουν κάθε Δευτέρα μέχρι Πέμπτη από τις 8:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, στα κέντρα όπου λειτουργούν walk-in.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...