Διπλασιάστηκαν σχεδόν σε τέσσερα χρόνια οι δαπάνες για την προσφυγική στεγαστική πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δαπάνες για την προσφυγική στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης, έχουν αυξηθεί από τα 52 εκ. ευρώ, το 2017 στα σχεδόν 98 εκ το 2021

Θα αγγίξουν σχεδόν τα εκατό εκατομμύρια ευρώ, οι δαπάνες της κυβέρνησης για την προσφυγική στεγαστική πολιτική το 2021, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Νίκος Νουρής ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης και στα θέματα των συνοικισμών αυτοστέγασης αλλά και στους προσφυγικούς συνοικισμούς, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

«Οι δαπάνες, ενώ το 2017 ήταν 52 εκ. ευρώ, το 2021 θα φτάσουν τα 91 εκ. ευρώ και σε αυτά θα προστεθούν και άλλα 6.7 εκ. ευρώ που αφορούν τα πρόσθετα στεγαστικά σχέδια, τα οποία εφαρμόζονται από την 1η Μαρτίου», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση δεν έπεισε για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Εσωτερικών στην εφαρμογή της στεγαστικής της πολιτικής, φωνάζει το ΑΚΕΛ.

«Θέσαμε την παντελή απουσία ενός σχεδίου που θα δίνει πραγματική βοήθεια στις περιπτώσεις των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων των προσφύγων και την ανάγκη για επαναφορά του σχεδίου για ανέγερση πολυκατοικιών εντός των Κυβερνητικών Οικισμών», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος.

«Πρέπει από κοινού να δούμε τα πραγματικά προβλήματα και να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις γιατί μέχρι και σήμερα ο προσφυγικός κόσμος αντιμετωπίζει αυξανόμενες ανάγκες», επισήμανε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου.

Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση της προσφυγικής πολιτικής, κατέληξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.