Αύριο η συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Γκουτέρες

Λόγω των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι περιορισμένη η δια ζώσης παρουσία πλειάδας ηγετών, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 5.55 μμ. ώρα Νέας Υόρκης.

Ο Πρόεδρος, παραθέτοντας συνέντευξη Τύπου στη ΝΥ και αναφερόμενος στο πρόγραμμα συναντήσεων του, είπε ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είναι περιορισμένη η δια ζώσης παρουσία πλειάδας ηγετών.

Ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Πρόεδρο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ιράκ, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, θα παραθέσει γεύμα προς τους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, και στις 24 Σεπτεμβρίου θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσουν οι ομογενειακές οργανώσεις.
 
Ήδη, συναντήθηκε με τη Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως και με την αμερικανο- εβραϊκή οργάνωση AIPAC.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με την Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο Πρόεδρος είπε ότι "επεξήγησε τα όσα λαμβάνουν παρανόμως χώρα στα κατεχόμενα, δηλαδή την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη λεηλασία μουσείων, ιδιωτικών συλλογών, ναών, τα όσα καταμαρτυρούνται και αντιβαίνουν σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα της Σύμβασης της Λευκωσίας για την ποινικοποίηση των όσων εμπορεύονται αρχαία".

Πρόσθεσε ότι θα έχει επίσης συνάντηση και με Αφρικανούς ηγέτες κατά το δείπνο ΕΕ-αφρικανικών χωρών, κατά το οποίο θα ενημερώσει για τις προσπάθειες της Τουρκίας για αναγνώριση ή δημιουργία σχέσεων με το παράνομο καθεστώς.

Ο Πρόεδρος είπε ακόμα ότι θα έχει συνάντηση με ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της εταιρείας EXXON Mobil για να διαπιστωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχεδιασμοί της στο τεμάχιο 10. 

Πρόσθεσε ότι παράλληλα ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει ακόμη πιο βεβαρημένο πρόγραμμα ενημέρωσης Υπουργών Εξωτερικών που εκπροσωπούν τα κράτη αντί των ηγετών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο θα μεταφέρει το μήνυμα και τις θέσεις μας, "αλλά και για την αποτροπή των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Τουρκία για δημιουργία σχέσεων, είτε για την αποτροπή ενδεχομένου αναγνώρισης του παράνομου μορφώματος".

"Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στον ορίζοντα αλλά η πρόβλεψη και η πρόγνωση είναι πολύ καλύτερη και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πολύ προτιμητέα εάν ληφθούν έγκαιρα αντί εκ των υστέρων", τόνισε ο Πρόεδρος.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.