Αναστάτωση προκαλεί η διενέργεια rapid test στα σχολεία δύο φορές την εβδομάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναπροσαρμογή του μέτρου ζητούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Πονοκέφαλο προκαλεί η υποχρεωτική διενέργεια rapid test σε μαθητές δύο φορές την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι δημιουργείται αναστάτωση και χάνεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε πως δημιουργείται αναστάτωση στις σχολικές μονάδες όταν διενεργούνται τα rapid test δύο φορές την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως υπάρχει απώλεια διδακτικού χρόνου μιας και μετακινούνται συνεχώς μαθητές για να υποβληθούν σε rapid test.

Μάλιστα, σημείωσε πως είναι κάτι που συζητήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Υγείας στις 11 Αυγούστου για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνεται μόνο για τους μαθητές ο εργαστηριακός έλεγχος μια φορά την εβδομάδα ώστε να δημιουργείται αναστάτωση.

«Έστειλαν εκ νέου σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας επιστολή ώστε να υπάρξει άμεση ανταπόκριση για ζητήματα που εκκρεμούν ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία», τόνισε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Χαμηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στα σχολεία

Όσον αφορά τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Χατζησάββα, ανέφερε πως ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλός και εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει έτσι η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως αίτημα τους για τοποθέτηση μονοθέσιων θρανίων σε όλα τα σχολεία δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

«Ευελπιστούμε έστω και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να τοποθετηθούν τα μονοθέσια θρανία έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις από μαθητή σε μαθητή μέσα στις αίθουσες διαδικασίας. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της τήρησης των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής, έτσι ώστε τα παιδιά να τα τηρούν και έξω από τα σχολεία», υπογράμμισε ο κ. Χατζησάββα.

Εκκρεμούν ζητήματα με τα αναλυτικά προγράμματα και την ύλη

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται το Υπουργείο Παιδείας.

Η εκπαιδευτική οργάνωση των μαθητών της Μέσης έστειλε σήμερα νέα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας καθώς είχε ζητήσει συνάντηση μαζί του από τις 20 Αυγούστου και έχει παρέλθει ένας μήνας χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση

Σύμφωνα με τον Προέδρο της ΟΕΛΜΕΚ εκκρεμούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη Γ΄Λυκείου αλλά και με τα αναλυτικά προγράμματα.

«Ζητούμε να εξεταστεί κατά πόσο τα πλαίσια μάθησης είναι σύμφωνα με τον διδακτικό χρόνο για την Γ’ Λυκείου. Την ίδια ώρα, έχουμε ζητήσει να οριστούν συναντήσεις μεταξύ των Συνδέσμων της κάθε ειδικότητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα και τους επιθεωρητές για να διαπιστωθούν αν υπάρχουν προβλήματα», εξήγησε.

«Ο εκπαιδευτικός από τη στιγμή που μπαίνει μέσα στη αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να ξέρει τι είναι εκείνο που πρέπει να διδάξει και μέσα σε ποιο χρονικό πλαίσιο και όχι να ερχόμαστε όταν συμπληρώνεται η σχολική χρονιά να αφαιρείται ύλη», υπογράμμισε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.