Άρχισε η συζήτηση στις τάξεις των ειδικών για υποχρεωτική διενέργεια τεστ σε εμβολιασμένους

Η Δρ. Μαρία Κολιού ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως είναι πρόωρο να συζητείται η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για εμβολιασμένους

Άρχισε η συζήτηση στις τάξεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής αναφορικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής εξέτασης με rapid test και για τα εμβολιασμένα άτομα.

Πηγή από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι είναι πρώιμο να ληφθεί τέτοια απόφαση οι επιστήμονες προτού εισηγηθούν το οτιδήποτε θα πρέπει να έχουν ενώπιον στοιχεία από την ομάδα ινχηλάτησης σχετικά με το ιστορικό των κρουσμάτων καθώς επίσης και περισσότερα δεδομένα τόσο από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό για το ιικό φορτίο των εμβολιασμένων που εντοπίζονται θετικοί και για το βαθμό στον οποίο μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Εξάλλουν σε παρέμβαση της στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Δρ. Μαρία Κολιού ανέφερε πως είναι προώρο να συζητείται η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για τους εμβολιασμένους.

Διευκρίνισε μάλιστα, πως δεν έγινε ακόμη συζήτηση επί του θέματος από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Όπως εξήγησε η Δρ. Κολιού, στάλθηκε μια ερώτηση από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης για το κατά πόσο θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως μόνο ένα μέλος έχει τοποθετηθεί.

«Δεν έχει γίνει συζήτηση και δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Αν κριθεί αναγκαίο να γίνει κάτι θα παρουσιαστούν τα στοιχεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Δρ. Κολιού.

Ερωτηθείσα επί του ζητήματος, σημείωσε πως δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί η δική της άποψη και αν συζητηθεί αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει μόνο για συγκεκριμένους χώρους.

«Αν συζητηθεί το ενδεχόμενο υποχρεωτικής διενέργειας rapid test σε εμβολιασμένους θα είναι για ευαίσθητους χώρους όπως οι οίκοι ευγηρίας και τα νοσοκομεία», σημείωσε η Δρ. Κολιού.

Ωστόσο, όπως τόνισε έχει ήδη ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες, η οποία όπως έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες περιορίζει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος όταν έχει υψηλό τίτλο αντισωμάτων.

«Σε αυτή τη φάση δεν έχει κάποιο νόημα να συζητιέται η υποχρεωτική διενέργεια rapid test και είναι πρόωρο να εξεταστεί», τόνισε καταλήγοντας η Δρ. Κολιού.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.