Το πρόγραμμα Young Cities παρουσίασαν Οργανισμός Νεολαίας και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και Εθνική Αρχή Στοιχημάτων παρουσίασαν χθες τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από το πρόγραμμα Young Cities στους δήμους και κοινότητες όπου δραστηριοποιείται

Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το πρόγραμμα «Young Cities » και η πορεία υλοποίησής του. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί να ενδυναμώσει τους νέους και τις νέες, ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην πόλη τους. 

«Αυτό το πρόγραμμα αφήνει πίσω του πιστεύω εάν σημαντικό αποτύπωμα, ως προς το σύγχρονό τρόπο με το οποίο θα πρέπει να αντικρίζουμε τη συμμετοχή και τη ενεργό πολιτότητα », είπε ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας. 

Το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο του 2020 στους Δήμους, Αγλαντζιάς, Αθηένου και Δερύνειας, ενώ φέτος επεκτάθηκε στις κοινότητες Αγίου Θεόδωρου, Πάχνας και Ευρύχου. 

«Όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2020, ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα. Όμως οι νέοι όχι μόνο μας διέψευσαν, αλλά μας εντυπωσίασαν», είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου.  

Οι νέοι καλούνται να ανταλλάξουν ιδέες και προβληματισμούς, να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις και εν τέλει, να αναλάβουν δράση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια θετική αλλαγή στην κοινότητα τους. 

« Δόθηκε η ευκαιρία στους νέους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα να ενδυναμωθούν ούτως ώστε να καταστούν φορείς θετικής αλλαγής στην τοπική τους κοινωνία, παράλληλα στα πλαίσια της όλης συμμετοχικής διαδικασίας δόθηκε έμφαση στην δημιουργικότητα και στην ενίσχυση του δυναμικού των νέων », ανέφερε Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια ΟΝΕΚ, Μαρία Καζαμία Κωσταρά.   

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε επίσης εκτενής αναφορά στις προτάσεις που πρότειναν οι νέοι μέσω του προγράμματός, όπως είναι η δημιουργία πολυχώρου νεολαίας στο δήμο Δερύνειας, η αναβάθμιση του Πολυκέντρου Νεολαίας με υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό στην Αθηένου, αλλά και η καλλιτεχνική ανάπτυξη των γειτονιών του Δήμου Αγλαντζιάς για τις οποίες εξασφαλίστηκε επιχορήγηση

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.