Έντονη διαφωνία για πρόθεση μετακίνησης ΑΞΙΚ εκφράζει ο Δήμος Αγλαντζιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψεις γίνονται για μετακίνηση

Την έντονη διαφωνία του με την πρόθεση μετακίνησης του ΑΞΙΚ από το ιστορικό του κτήριο στην Αγλαντζιά σε παραλιακό δήμο εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγλαντζιάς.

Όπως αναφέρει, το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς, το οποίο καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εγκαταλείψουν τις όποιες σκέψεις γίνονται για μετακίνηση του ΑΞΙΚ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αγλαντζιάς υπενθυμίζει ότι το ΑΞΙΚ ιδρύθηκε το 1971 μετά από σχετική μελέτη ως κοινό σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προγράμματος Αναπτύξεων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Η επιλογή να εδρεύει στη Λευκωσία έγινε με το σκεπτικό ότι θα βρίσκεται στο κέντρο της Κύπρου, παρέχοντας υπηρεσίες στην ευρύτερη τουριστική βιομηχανία του νησιού.

Ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Πάφο θα λειτουργήσει σε βάρος των φοιτητών του και ειδικά των προερχόμενων από την επαρχία Αμμοχώστου, σημειώνει. «Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 300 φοιτητές του ΑΞΙΚ, οι 160 κατάγονται από τη Λευκωσία με ό,τι αυτό σημαίνει» προσθέτει.

Κατά γενική ομολογία, αναφέρει, δήμοι οι οποίοι εδρεύουν σε παράλιες περιοχές απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα τον τουρισμό. Επί σειρά ετών η Λευκωσία ήταν ο «φτωχός συγγενής» στην κατανομή των τουριστικών εσόδων, για αυτό και καταβλήθηκε προσπάθεια να μετεξελιχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο και πυρήνα γνώσης, συμπληρώνεται.

Υπό το φως των πιο πάνω ο Δήμος Αγλαντζιάς θεωρεί ότι δήμοι που απολαμβάνουν σημαντικά έσοδα από τον τουρισμό, δεν πρέπει να επιχειρήσουν να αποστερήσουν από τους δήμους της ενδοχώρας δυνατότητες ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδιασμών για μετακίνηση του ΑΞΙΚ, αφού μία τέτοια εξέλιξη που θα επηρεάσει και τη Λευκωσία και τους ίδιους τους φοιτητές.

Τέλος αναφέρει ότι ο Δήμος Αγλαντζιάς θα αντιδράσει δυναμικά σε όλους όσους ορέγονται τα εκπαιδευτικά του ιδρύματα και προσπαθούν να τα αφαιρέσουν από το δυναμικό του και καλεί όλους τους οργανωμένους φορείς της ευρύτερης Λευκωσίας σε συστράτευση για να αποφευχθεί ακόμα μια αποψίλωση της πρωτεύουσας.

Διαβάστε Επίσης:

Φωνάζουν για την μεταστέγαση του ΑΞΙΚ εκτός Λευκωσίας

Υπό την σκέπη του ΤΕΠΑΚ εντάσσεται το ΑΞΙΚANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...