Έκκληση για «γενναίες αποφάσεις» στην Επιτροπή Νομικών για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση για γενναίες αποφάσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα

Ενώπιον της Επιτροπής Νομικών τέθηκαν εκ νέου τα τρία νομοσχέδια που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης στην παρουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης Στέφης Δράκου, του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού συλλόγου Χρίστου Κληρίδη. 

Όπως δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, «η Μεταρρύθμιση πρέπει να προχωρήσει. Διαφορετικές απόψεις θα υπάρχουν, πάντοτε υπάρχουν για ένα θέμα και αυτό, δεν είναι λόγος για να σταματήσει η Μεταρρύθμιση». 

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε «θέλω να απευθύνω έκκληση όπως πάρουμε τις γενναίες αποφάσεις και να προχωρήσουμε στην ψήφιση των νόμων». 

Περιθώριο ενός μηνός σε όλους φορείς να εξετάσουν και να διαβουλευτούν μεταξύ τους το περιεχόμενο των τριών νομοσχεδίων έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Τορναρίτης.

 «Πρέπει να υπάρξει σύνθεση των απόψεων πρέπει να υπάρξει συναίνεση για να καταλήξουμε σε λύσεις», σημείωσε ο κ. Τορναρίτης.

ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συμφωνούν στην αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης εκφράζοντας ωστόσο φόβους και επιφυλάξεις το Άριστο Δαμιανού, να κάνει ειδική αναφορά στις θεσμικές ενστάσεις που εκφράζει η πλειοψηφία των μελών του Ανώτατου Δικαστηρίου. 

Όπως δήλωσε ο Άριστος Δαμιανου, «περί πτυχών της μεταρρύθμισης που κατά την γνώμη τους ενέχουν στοιχεία αντισυνταγματικότητας ουδόλως έχουν αρθεί». 

Ενώ η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σημείωσε πως «γνώμονας του ΔΗΚΟ είναι και θα είναι η έγκαιρη μεν αλλά η σωστή μεταρρύθμιση έτσι ώστε επιτέλους ο Κύπριος πολίτης να πάρει αυτό που δικαιούται». 

Υπενθυμίζεται ότι η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είναι απόλυτα συνυφασμένη και με τη εκταμίευση των κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.