Κέντρο Εμβολιασμού σε φεστιβάλ στη Λευκωσία στήνει το Υπουργείο Υγείας

Εντείνονται οι προσπάθειες για προώθηση του εμβολιασμού αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωση

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του αναφέρει ότι αναγνωρίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού στην προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και προστασίας από τον ιό, και στο πλαίσιο σειράς δράσεων για την προώθηση του εμβολιασμού, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, θα λειτουργήσει κέντρο ελεύθερης προσέλευσης εμβολιασμού στο πλαίσιο της εκδήλωσης Epic Nicosia Street Fest που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Οδό Στασικράτους στην Λευκωσία.
 
Τους εμβολιασμούς θα διενεργεί κινητή μονάδα που θα στελεχώνεται από ομάδα εθελοντών Οδοντιάτρων από τις Οδοντιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, υπό την καθοδήγηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου. Στα άτομα που θα εμβολιαστούν θα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer.
 
Σημειώνεται ότι τα άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, κτλ), ενώ εάν πρόκειται για ανήλικα άτομα, χρειάζεται να προσκομίζεται επιπλέον το Έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο για COVID-19 υπογεγραμμένο και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο. Κατά τον εμβολιασμό τους, τα παιδιά 12-17 ετών συνοδεύονται από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο) ή από άλλο ενήλικο άτομο.
 
Στον χώρο της εκδήλωσης, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα λειτουργεί και σημείο ενημέρωσης για τον εμβολιασμό.
 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και συνδιοργανώνεται από την SPPMedia Ltd και τον Δήμο Λευκωσίας, με τη στήριξη της Epic και της Ελληνικής Τράπεζας. Το Υπουργείο Υγείας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους διοργανωτές του φεστιβάλ για την πολύτιμη συμβολή τους στην προώθηση των εμβολιασμών.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.