«Έστησαν» την Πρόεδρο της Βουλής για το Πόθεν Έσχες (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρία καθώς μόνο η Πρόεδρος της Βουλής και ο Νίκος Τορναρίτης έδωσαν το παρόν τους

Άδεια έδρανα αντίκρισε στην αίθουσα «Κερύνεια» στη Βουλή η Πρόεδρός της, Αννίτα Δημητρίου, που θα προήδρευε στις 12 το μεσημέρι της Ειδικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες. Μοναδικός παρόντας, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης. 

Μετά από παρέλευση 25 λεπτών και αφού δεν προσήλθαν οι Γιώργος Λουκαϊδης του ΑΚΕΛ, Πανίκος Λεωνίδου του ΔΗΚΟ και Μαρίνος Σιζόπουλος της ΕΔΕΚ, ο οποίος ωστόσο ειδοποίησε για την απουσία του, η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την αναβολή της συνεδρίασης. 

Όπως δήλωσε η κα Δημητρίου,«δυστυχώς λόγω κάποιων προσωπικών κωλυμάτων, κάποιοι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν σήμερα στην Επιτροπή για το Πόθεν Έσχες, οπότε θα επανασυγκληθεί το συντομότερο δυνατό.» 

Η Ειδική πενταμελής επιτροπή για το Πόθεν Έσχες θα διενεργήσει τον έλεγχο συμμόρφωσης και ορθότητας των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί. 

Ένας έλεγχος μάλλον τυπικός, που αφορά μόνο στο αν συμπληρώθηκαν ορθά και εμπρόθεσμα οι δηλώσεις, καθότι το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο, το οποίο παραδέχονται πλέον όλοι δημόσια, δεν εξουσιοδοτεί την Επιτροπή για εξέταση της ουσίας των δηλώσεων. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής, «θα ετοιμάσουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις αφού εξετάζεται τη δεδομένη στιγμή στην Επιτροπή Θεσμών η βελτιοποίηση του πλαισίου, αφού νομίζω μπορούμε πλέον να κάνουμε την κοινή παραδοχή ότι το πλαίσιο, όπως ισχύει, ως έχει ψηφιστεί από το 2004, είναι ελλιπές και θα πρέπει να αυστηροποιηθεί». 

Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες, θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.


Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.