Γ. Γαβριήλ: Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πρόταση για πειθαρχική δίωξη μου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι καλλιτέχνες αφουγκράζονται το πολιτικοινωνικό γίγνεσθαι και το εκφράζουν», ανέφερε στο «Μέρα Μεσημέρι», ο εκπαιδευτικός και εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ

Από το Υπουργείο Παιδείας προήλθε η πρόταση για δίωξη του διευκρίνισε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο εκπαιδευτικός και εικαστικός Γιώργος Γαβριήλ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η πρόταση για πειθαρχική δίωξη του έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια πέρασε από τη Γενική Εισαγγελία, η οποία δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί ακρόαση του ενώπιον της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας. 

Ο εκπαιδευτικός και εικαστικός θα οδηγηθεί στις 6 Οκτωβρίου ενώπιον της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες.

«Η Εκπαιδευτική Υπηρεσία μπορεί να μου επιβάλει από απλή παρατήρηση μέχρι και την εκδίωξη του από το σχολείο. Θα γίνει ακρόαση του κατηγορητήριου που έχει διατυπωθεί εναντίον μου, το οποίο περιέχει πέντε κατηγορίες», δήλωσε ο κ. Γαβριήλ.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν παραβίαση των καθηκόντων του ως διευθυντής σε εθνικές επετείους και εθνικές εορτές παράλειψη εκτέλεσης οδηγιών της αρμόδιας αρχής, προσβολή πολιτειακών, θρησκευτικών θεσμών αλλά και ιστορικών προσώπων της Κύπρου.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στις κατηγορίες που του προσάπτονται τονίζεται ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού προς την Εκπαιδευτική Υπηρεσία και δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά .

«Οπωσδήποτε νιώθω ότι γίνεται αδίκως όλη αυτή η φασαρία και πρόκειται για έργα. Ζωγραφίζω και εκθέτω εδώ και 40 χρόνια, έχω ένα μεγάλο έργο πίσω που αποτελείται από χιλιάδες πίνακες εκ των οποίων πήραν πέντε - έξι και μου προσάπτουν κατηγορίες», τόνισε ο κ. Γαβριήλ.

«Οι καλλιτέχνες αφουγκράζονται το πολιτικοινωνικό γίγνεσθαι και το εκφράζουν»

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι καλλιτέχνες αφουγκράζονται το πολιτικοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής τους και το εκφράζουν μέσα από τα έργα τους».

Ερωτηθείς τι πιστεύει πως κρύβεται πίσω από τη δίωξη του, σημείωσε πως δεν γνωρίζει για ποιο για ποιο λόγο συνεχίζεται αυτή η ιστορία εδώ και ένα χρόνο τονίζοντας πως η ελευθερία της έκφρασης είναι κατοχυρωμένη με βάση το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

«Έχω το εργαστήρι μου στο σπίτι μου και στον ελεύθερο μου χρόνο, δημιουργώ και εκθέτω. Η ζωή μου όλη περιστρέφεται γύρω από το εικαστικό μου έργο και το τη δουλειά μου στο σχολείο», είπε καταλήγοντας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.