Στη Επιτροπή Παιδείας μετατοπίζεται η συζήτηση για το βιβλίο Αγγλικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ενέγραψε θέμα καλώντας παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί

Στη Βουλή και την Επιτροπή Παιδείας μετατοπίζεται η συζήτηση για το σχίσιμο σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου. 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, ενέγραψε θέμα καλώντας παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί, υπογραμμίζοντας πως είναι η μοναδική επιλογή που έχει μετά και τις σημερινές εξελίξεις. 

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη «ο κ. Προδρόμου αρνείται τουλάχιστον με θάρρος και παρρησία ν αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του, για την εν γένει αυταρχική και οπισθοδρομική του συμπεριφορά καλύπτεται πίσω από τους πάντες, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι όλα ήταν δικές του πολιτικές αποφάσεις». 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γιώργος Κάρουλλας «το υπουργείο Παιδείας ορθώς απόσυρε το εν λόγω βιβλίο. Αυτό το οποίο πρέπει να εξετάσουμε, όχι το γεγονός ως μεμονωμένο αλλά την όλη διαδικασία ακολουθείται ή πρέπει να ακολουθείται για τη επιλογή του όποιου βιβλίου». 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας Παύλος Μυλωνάς, μίλησε για σημεία και τέρατα στο θέμα της αγοράς των σχολικών βιβλίων 

«Μου έχουν καταγγελθεί σημεία και τέρατα για τις διαδικασίες που γίνονται, αγορές βιβλίων τα οποία πετάσσονται στο τέλος. Ακούστε τι μου είπαν. Είναι δυο ταχυτήτων τα βιβλία. Τα βιβλία της άμεσης ανάγκης και τα βιβλία τα αργά, ρώτησα τι είναι τα αργά. είναι τα βιβλία που έχουν stand by, και έχω ακούσει για ταξίδια που γίνονται για να παίρνουν τα βιβλία στα σχολειά και γίνονται κατά το δοκούν είναι όλες καταγγελίες θα τις διερευνήσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας. 

Το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Παγκύπριο Γυμνάσιο όπου και συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολειών για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.