Στις 23 Σεπτεμβρίου κρίνεται το μέλλον των τριών νομοσχεδίων για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των τριών νομοσχεδίων σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των τριών νομοσχεδίων που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και την ερχόμενη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. 

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννης, «η ψήφιση επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν όχι μόνο γιατί έχουμε υποχρεώσεις ως κράτος έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά απλούστατα γιατί θα πρέπει να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση». 

Στην ατζέντα της Επιτροπής ήταν και το θέμα των επιπλέον χρεώσεων στη χρήση πιστωτικών καρτών με αφορμή το διάταγμα σύμφωνα με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική από την ερχόμενη Κυριακή η αποδοχή ηλεκτρονικών πληρωμών από την πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Η Επιτροπή, εντόπισε κάποια κενά στις υφιστάμενες νομοθεσίες, τα οποία θα συμπληρώσει, ώστε να διαμορφώσει κείμενο και να καταθέσει πρόταση νόμου για τη δημιουργία μηχανισμού στον οποίο να αποτείνεται ο καταναλωτής σε περίπτωση που θα υπάρξει προσπάθεια κατάχρησης.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ο βουλευτής Κώστας Κώστα σημείωσε ότι «η απόφαση μπορεί να είναι σωστή γιατί θα ενισχύσει την προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ωστόσο οι καταναλωτές παραμένουν ακάλυπτοι από τις επιπρόσθετες χρεώσεις σε κάποια προϊόντα όπως σε τσιγάρα, κάρτες τηλεφώνου, γάλα, εφημερίδες». 

Την ύπαρξη κενού στη νομοθεσία για τις πρόσθετες χρεώσεις επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.