«Πονοκέφαλος» από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μηχανογραφικό σύστημα για υποβολή, εξέταση και καταβολή ετοιμάζουν Υπουργείο Εργασίας και Υφυπουργείο Καινοτομίας

Τα προβλήματα από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων και συντάξεων μετέφεραν στην Υπουργό Εργασίας και τον Υφυπουργό Καινοτομίας, οι βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής στη σημερινή συνεδρίαση. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, Ανδρέας Καυκαλίας δήλωσε ότι «οι αναφορές του Υπουργείου κάνουν λόγο για καθυστερήσεις τέσσερις με οκτώ μήνες, οι πραγματικότητες φανερώνουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τον έναν χρόνο.  Καλέσαμε την Κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη ότι κατανοεί τη θέση αυτού που χάνει τη δουλειά του». 

Με την Υπουργό να αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στους 18 μήνες της πανδημίας και στο μεγάλο όγκο των επιδομάτων κορωνοϊού που είχε να διαχειριστεί το Υπουργείο. 

Από την πλευρά του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής Ονούφριος Κουλλάς σημείωσε ότι «ο κύριος Κόκκινος μαζί με τη κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου συνεργάζονται και μας έχουν παρουσιάσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να πάμε σε όλα τα επιδόματα, σταδιακά και εξελικτικά βέβαια, με ηλεκτρονική διακυβέρνηση». 

Όπως αναφέρθηκε, το ζητούμενο δεν είναι να επιστρέψουμε στην προ της πανδημίας εποχή, αλλά να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Να καταβάλλονται τα επιδόματα με αυτόματο τρόπο όπως ακριβώς λειτούργησαν και τα επιδόματα του κορωνοϊού, όπου καταβάλλονταν σε 200 χιλιάδες εργαζόμενους δέκα ημέρες μετά την υποβολή των αιτήσεων.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.