Αποτελεσματικότερες διαδικασίες ζήτησε ο Πρόεδρος για την αξιολόγηση σχολικών βιβλίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρευνα έχει διατάξει από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας για το επίμαχο βιβλίο Αγγλικών

Αποτελεσματικότερες διαδικασίες από τις Υπηρεσίες και Λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας κατά την αξιολόγηση των βιβλίων που χρησιμοποιούνται ως σχολικά εγχειρίδια, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, «ο Υπουργός παρέθεσε το πλήρες ιστορικό για το ατυχές συμβάν, αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο της αρχικής αντιμετώπισης, με την οδηγία αφαίρεσης της σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β' Λυκείου». 

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ακόμη ότι ο Υπουργός Παιδείας έχει ήδη διατάξει έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού. 

 «Ο Υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δεν υιοθετεί ανάλογες μεθόδους, αλλά και πως από τούδε και στο εξής θα ακολουθούνται αυστηρότερες διαδικασίες στον τρόπο αξιολόγησης βιβλίων που χρησιμοποιούνται ως σχολικά εγχειρίδια, στη βάση σύγχρονων αντιλήψεων και όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ Λυκείου, έχουν αποκατασταθεί άλλα εννέα βιβλία Αγγλικών του Γυμνασίου τα οποία φαίνεται ότι προορίζονταν για σχολεία της Τουρκίας.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.