Απαντήσεις ΟΚΥπΥ για τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα ανέφερε σε παρέμβαση του στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου

Απαντήσεις ΟΚΥπΥ για τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών.

Σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπος Χαριλάου απαντά στις καταγγελίες για κακομεταχείριση ασθενών. 

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι διερευνώνται όλες οι υποθέσεις που φθάνουν ενώπιων του ΟΚΥπΥ. 

Αναφορικά με τις 22 καταγγελίες, ο κ. Χαριλάου είπε ότι δεν έφτασαν στον ΟΚΥπΥ αλλά στο Υπουργείο Υγείας.

«Σας παραπέμπω σε δηλώσεις του προέδρου της ΟΣΑΚ ο οποίος έλεγε ότι οι καταγγελίες αυτές δεν θέλει να διερευνηθούν από τον ΟΚΥπΥ αλλά από το Υπουργείο Υγείας, αλλά ακόμα και για εκείνες τις περιπτώσεις ο ΟΚΥπΥ έχει δώσει απαντήσεις εκεί και όπου μπορούσε βάσει των στοιχείων που είχε ενώπιων του».

Την ίδια ώρα, είπε ότι όλες οι καταγγελίες διερευνώνται και το αποτέλεσμα της έρευνας αποστέλλεται στον οργανισμό που τις υποβάλει.

«Μπορούν να ψάξουν τα αρχεία τους ποιες καταγγελίες έχουμε απαντήσει, όσες δεν έχουν απαντηθεί διερευνώνται, όλα είναι ισχυρισμοί και για να αποδειχθεί το αντίθετο πρέπει να τύχει διερεύνησης, ο στόχος μας αν είναι δυνατόν να μηδενιστούν αυτές οι καταγγελίες», είπε ο κ. Χαριλάου.


Υποστήριξε μάλιστα, ότι καθημερινά νοσηλεύεται μεγάλος αριθμός ασθενών στα νοσηλευτήρια και τα οποιαδήποτε παράπονα που είναι φυσικό επακόλουθο, «κατ ουδένα λόγο δεν μπορούν να επισκιάσουν το υψηλό επίπεδο φροντίδας υγείας που προσφέρουμε στους ασθενείς μας», είπε χαρακτηριστικά. 

Συνέχισε λέγοντας ότι «προσφέρουμε υψηλού ποιότητας φροντίδα υγείας  χωρίς να παραγνωρίζουμε τις οποιεσδήποτε καταγγελίες ή ισχυρισμούς».

Σημείωσε ότι οι υπηρεσίες υγείας οι οποίες προσφέρει ο ΟΚΥπΥ στους ασθενείς του είναι με πλήρη σεβασμό και προσοχή και με πολλές θυσίες. 

«Όσον αφορά ιατρική αμέλεια η ΟΣΑΚ γνωρίζει καλά ότι δεν είναι αρμόδιος ο ΟΚΥπΥ για να διερευνήσει τέτοιου είδους θέματα, αρμόδιο είναι το δικαστήριο και η Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου», δήλωσε συγκεκριμένα.  

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαριλάου θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με την ΟΣΑΚ την ερχόμενη Τρίτη.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.