Αιγυπτιακή Προεδρία: Η Διακυβερνητική με Κύπρο επιβεβαιώνει τη συνεργασία των δύο χωρών σε νέους τομείς

Η Αιγυπτιακή προεδρία σημειώνει ότι η Διακυβερνητική Συνάντηση γίνεται για πρώτη φορά, με την παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών και των δύο αντιπροσωπειών

«Η σημερινή Διακυβερνητική Συνάντηση Αιγύπτου – Κύπρου στο Κάιρο, παρουσία των Προέδρων Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και Νίκου Αναστασιάδη, επιβεβαιώνει στο πιο υψηλό επίπεδο την κοινή βούληση των δύο χωρών για να ενισχύσουν και να αναπτύξουν την παραδοσιακή μεταξύ τους συνεργασία ώστε αυτή να συμπεριλάβει νέους τομείς, παράλληλα με την εδραίωση των ισχυρών και ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αιγυπτιακή προεδρία.
 
Η Αιγυπτιακή προεδρία σημειώνει ότι η Διακυβερνητική Συνάντηση γίνεται για πρώτη φορά, με την παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών και με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών και των δύο αντιπροσωπειών.
 

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν «τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας, της στρατιωτικής συνεργασίας, της ασφάλειας, της ενέργειας, του εμπορίου, των επενδύσεων, των θαλασσίων μεταφορών, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και της νεολαίας».
 
Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται επίσης ότι οι Πρόεδροι των δύο χωρών θα διεξάγουν συζητήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τόσο σε περιφερειακό όσο και διεθνές επίπεδο, ιδίως υπό το φως των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δύο φίλες χώρες, που απαιτούν ακόμη μεγαλύτερο συντονισμό και διαβούλευση μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να εδραιωθεί η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...