Μια ανάσα από τον στόχο της εμβολιαστικής κάλυψης του 70% του πληθυσμού η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμόγελα αισιοδοξίας από τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας

Μία ανάσα πριν το στόχο για εμβολιαστική κάλυψη του 70% του πληθυσμού που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας βρίσκεται η Κύπρος. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 68,5% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα ενώ το 76% των πολιτών 18 ετών και άνω εμβολιάστηκαν τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου. 

Την ίδια ώρα το 30% ξεπέρασε το ποσοστό των εφήβων 16 με 17 ετών που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση ενώ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πλησιάζει το 20%.
 
Μία εβδομάδα, εξάλλου, μετά την έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού των παιδιών 12 με 15 ετών, το ποσοστό κάλυψης με την 1η δόση άγγιξε το 6,1%. 

Στο μεταξύ τριακόσιες είκοσι τέσσερις αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες που πιθανόν να σχετίζονται με τον εμβολιασμό έλαβαν μέχρι και τις 4 Αυγούστου οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Εξ αυτών οι 90 ήταν σοβαρές και οι 234 ήπιες. 

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.