Αυξημένη και σήμερα η κίνηση στα φαρμακεία για τη διενέργεια rapid test (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώ ουρές παρατηρήθηκαν και στα σημεία δειγματοληψίας από τους δικαιούχους για δωρεάν Rapid test

Πιάστηκαν απροετοίμαστοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί. 

Τα δωρεάν rapid test για τους μη εμβολιασμένους πολίτες αποτελούν παρελθόν, με το βάρος διενέργειας των τεστ για αυτά τα άτομα να πέφτει στα φαρμακεία και τα χημεία τα οποία από χθες αποτελούν τη μοναδική επιλογή για τους ανεμβολίαστους να εξασφαλίσουν το safe pass. 

Μιλώντας στο ant1.com.cy η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, τόνισε πως η χθεσινή έλλειψη των τεστ σε μερικά φαρμακεία και οι ουρές των πολιτών ήταν αναμενόμενα καθώς, ενημερώθηκαν τη τελευταία στιγμή χωρίς να έχουν χρόνο προετοιμασίας. 

«Αναμενόμενο να υπάρξει κάποια δυσκολία για το γεγονός ότι και εμείς δεν κληθήκαμε για συζήτηση του θέματος πριν παρθεί η απόφαση. Το μάθαμε και εμείς την Παρασκευή μετά το Υπουργικό, ο χρόνος προσαρμογής ήταν ανύπαρκτός τα φαρμακεία κατέβαλαν υπεράνθρωπές προσπάθειες να εξυπηρετήσουν», δήλωσε η Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Έλενα Πιέρα Ισσέγιεκ.  

Ενδεικτικό των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν χθες είναι το γεγονός, πως σε Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο λειτουργούσε μόνο ένα φαρμακείο. 

«Τα μισά φαρμακεία στις διαφορές πόλεις είναι σε θερινές άδειες μέχρι τις 23 Αυγούστου λειτουργούν τα μισά φαρμακεία, υπάρχει και αυτή τη εβδομάδα που λειτούργει σαν μεταβατικό στάδιο προσαρμογής των φαρμακείων για δυνατότητα σύνδεσης με την πλατφόρμα ηλεκτρονική καταχώρηση των αποτελεσμάτων», ανέφερε επίσης η κ. Ισσέγιεκ. 

Την ίδια ώρα, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την ομαλότερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα φαρμακεία, μελετάτε το ενδεχόμενο στελέχωσης τους με επιπλέον προσωπικό που εργαζόταν μέχρι πρότινος στα σημεία δειγματοληψίας. 

Παράλληλα, για καλύτερο συντονισμό, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε πως καθίσταται αναγκαίο το επόμενο διάστημα να καθοριστεί συνάντηση με τον Υπουργό υγείας για τη συζήτηση όλων των αυτών των θεμάτων. 

Αυξημένη κίνηση 

Αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και σήμερα στα κατά τόπου φαρμακεία και χημεία που διενεργούν rapid test, τα γεγονός ωστόσο που χρήζει αναφοράς είναι πως ουρές σχηματίστηκαν επίσης και στα σημεία δειγματοληψίας που πραγματοποιούνται τα δωρεάν rapid test. 

«Ήρθα να φέρω τον γιο ο οποίος είναι 15 χρονών για να κάνει το rapid test, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα ερχόμαστε διότι κάνει και προπονήσεις οπότε αναγκάστηκα», δήλωσε ένας πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1.  
 «Ήρθαμε να κάμουμε το τεστ, έφερα την κόρη μου που δεν είναι εμβολιασμένη αλλά παρατηρούμαι πάρα πολύ μεγάλη ουρά, έπρεπε να πάρουν παραπάνω μέτρα οι υπεύθυνοι για να μην ταλαιπωρείται τόσο ο κόσμος », είπε ένας άλλος πολίτης στην κάμερα του ΑΝΤ1.  

Από τα σημεία δειγματοληψίας πέρασαν και πολίτες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ωστόσο, λόγω πρόσφατου ταξιδίου στο εξωτερικό επέλεξαν να κάνουν το τεστ. 

«Για να νοιώθω πιο υπεύθυνος προς τους γύρω μου επέλεξα να κάνω το τεστ, είμαι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις» 

Υπενθυμίζεται ότι σε δωρεάν εξέταση μπορούν να υποβάλλονται μόνο όσοι πολίτες έχουν νοσήσει τις τελευταίες 180 ημέρες ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, καθώς και τα άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση, τα παιδιά κάτω των 17 ετών αλλά και τα άτομα που τεκμηριωμένα με ιατρικό πιστοποιητικό δεν μπορούν να εμβολιαστούν.


Δείτε φωτογραφίες από ουρές σε φαρμακεία:Δείτε φωτογραφίες από ουρές σε σημεία δωρεάν δειγματοληψίας:


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.