Νέες φουρτούνες στο λιμάνι της Λεμεσού έφεραν οι διαφωνίες εργαζομένων και εργοδότη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία DP World Limassol, διαμαρτυρόμενη για την μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο

Νέες φουρτούνες και πάλι στο λιμάνι της Λεμεσού με τις διαφωνίες εργαζομένων και εργοδότη να προκαλούν προβλήματα στην φορτοεκφόρτωση των εμπορικών πλοίων. 

Το πρωί οι εργαζόμενοι της εταιρείας DP World Limassol, κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας καθώς όπως ισχυρίζονται δεν υπογράφηκε μέχρι στιγμής η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εκ μέρους της εταιρείας. 

«Κατήλθαν σε επ ‘ αόριστον απεργία ζητώντας την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης από πλευράς του εργοδότη τους στην βάση του κειμένου που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών στις απευθείας διαβουλεύσεις που έκαναν από το περασμένο Νοέμβριο», είπε ο Επαρχιακός Γραμματέας Σωματείου Μεταφορών ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής.  

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για αλλαγές στα συμφωνημένα του τελικού εγγράφου, από πλευράς της εταιρείας λίγο πριν τις υπογραφές και καλούν εκ νέου το υπουργείο εργασία να παρέμβει. 

«Ενώ υπήρχε υπόδειξη από το υπουργείο εργασίας για υπογραφή της σύμβασης από τις δύο πλευρές, χωρίς να εμπεριέχονται μέσα οι οποιεσδήποτε αυξήσεις αλλά μία απλή καταγραφή του τρόπου εργασίας του υφιστάμενου τρόπου εργασίας των εργαζομένων, την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία θέλησε να προσθέσει και να αφαιρέσει κάποια σημεία ουσιώδους σημασίας από το κείμενο της σύμβασης κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από πλευράς των εργαζομένων», ανέφερε επίσης ο κ. Τσουρής.  

Εκτός του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του τα μέτρα στο Λιμάνι το Υπουργείο Εργασίας. 

«Υπάρχει σε εξέλιξη ανοικτή εργατική διαφορά χωρίς να έχει κηρυχθεί σε αδιέξοδο. Καλούμε τη συντεχνιακή πλευρά όπως σεβαστεί τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και προχωρήσει σε άρση των οποιωνδήποτε μέτρων και προσέλθει σε διάλογο για επίλυση της διαφοράς.», ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωση του.  

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων έχουν επηρεαστεί τρία τουλάχιστον πλοία με γενικό φορτίο τα οποία δεν εξυπηρετήθηκαν, ενώ όπως διαμηνύουν δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις εργασίες τους εάν η εταιρεία δεν υπογράψει το κείμενο που συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο


Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.