Σε ασφυκτικό κλοιό παραμένουν τα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω κορωνοϊού

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς βρίσκονται μια ανάσα πριν τους 300

Σε ασφυκτικό κλοιό παραμένουν τα δημόσια νοσηλευτήρια λόγω κορωνοϊού καθώς οι νοσηλευόμενοι ασθενείς βρίσκονται μια ανάσα από τους τριάκοσους και τα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών καλούνται να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό πολιτών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα. 

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα νοσοκομεία μας είναι σε μια δύσκολη φάση λόγω αυτών των ασθενών, αλλά την ίδια στιγμή δεν σταματούμε να δουλεύουμε και να βρίσκουμε λύσεις για αυτούς τους ασθενείς», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Αυτοψία στο τμήμα πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας διενήργησε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, τον διευθυντή του ΟΑΥ και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Νοσοκομείου. 

«Είναι στα ΤΑΕΠ όπου ο κόσμος δεν εξυπηρετείται όσο σύντομα θα θέλαμε να εξυπηρετείται. Στόχος της Κυβέρνησης είναι να βελτιώσει αυτά τα προβλήματα αμέσως», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλα. 

Έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την υγεία των πολιτών το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΟΑΥ στελέχωσε τα ΤΑΕΠ συνολικά παγκύπρια με έξι ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. 

«Έχουμε εντοπίσει κάποια προβλήματα. Με τη βοήθεια των ιδιωτών γιατρών που είναι στο ΓεΣΥ και έχουν μεγάλη διάθεση να βοηθήσουν, θα βρούμε λύσεις για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, θα δοκιμάσουμε το σύστημα», υποστήριξε ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.
  
«Είναι μια συνεχής προσπάθεια, χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», είπε ο Εκτελεστικός Διευθυντής Περιφέρειας Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, Κυριάκος Γεωργίου.

Κατάθεση ψυχής

Στη μάχη με τον αόρατο εχθρό δεν βρίσκονται μόνο όσοι εργάζονται στα νοσηλευτήρια άλλα και τα άτομα που στελεχώνουν την υπηρεσία ασθενοφόρων. 

Το βάρος της ευθύνης, το φόρτο εργασίας και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων αποτυπώνει σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση η Διευθύντριά της. 

«Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί ο μήνας Ιούλιος μας έδωσε τις πιο μεγάλες καταστροφές στην Κύπρο. Ιούλιος 2021, 30 μέρες μόνο μέχρι σήμερα και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανταποκρίθηκε σε περισσότερα από 3,400 περιστατικά Covid19 και άλλα τόσα επείγοντα περιστατικά», σημείωσε η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, Ριάνα Κωνσταντίνου.  

Οι αναφορές της Διευθύντριας της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων εξηγούν με ακρίβεια, γιατί η φράση, ήρωες της πρώτης γραμμής δεν είναι απλά σχήμα λόγου. 

«Ζέστη στην καμπίνα του ασθενοφόρου με την θερμοκρασία να διπλασιάζεται φορώντας τις ειδικές στολές. Εσείς όμως εκεί λεβέντικα στην μάχη. Από τον πόλεμο του covid να διασώσετε ανθρώπινες ζωές στην θάλασσα. Στέλιο Αντωνίου, Έλενα Χριστοδούλου, Κωνσταντίνο Γεωργίου, Παναγιώτη Γρηγορίου περήφανη πάντα για εσάς και για την μάχη που δώσατε αυτές τις μέρες», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου. 

Περήφανη για όλη την Υπηρεσία που δεν έπαψε λεπτό να αγωνίζεται προσφέροντας όλοι το απάντων των δυνάμεων τους κατέληξε στην ανάρτησή της η Διευθύντρια της Υπηρεσίας.

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.