Εγκρίθηκε από τις Βρυξέλλες το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλέον χρηματοδότηση που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ είναι στη διάθεση της χώρας για εφαρμογή του σχεδίου που παρουσίασε προσφάτως η κυβέρνηση

Στη διάθεση της Κύπρου θα βρίσκεται στο αμέσως επόμενο διάστημα χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Την απόφαση έλαβε το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ECOFIN, που στη σημερινή διαδικτυακή συνεδρία ενέκρινε τα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρο, της Κροατίας, της Λιθουανίας και της Σλοβενίας. 

«Μετά τη σημερινή έγκριση του Σχεδίου Κύπρος το αύριο και από το ECOFIN, ξεκινά η αξιοποίηση πόρων 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ οδηγώντας την οικονομία, την τεχνολογία και τους θεσμούς σε μια νέα εποχή. Δεν είναι ένα ακόμη σχέδιο ανάπτυξης. Είναι η απάντηση της Κύπρου στις νέες προκλήσεις. Ένα Σχέδιο για όλους», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  

«Με την έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης της Κύπρου από το Συμβούλιο, πλέον μπορεί να αρχίσει να ρέει η χρηματοδότηση Next Generation EU. Τα επόμενα χρόνια στην Κύπρο θα επενδυθούν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που θα καταστήσουν τη χώρα πιο πράσινη, πιο ψηφιακή & καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον», είπε η Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν  

Η Κύπρος και τα άλλα τρία κράτη - μέλη των οποίων τα Εθνικά Σχέδια έτυχαν έγκριση, θα μπορούν σύντομα να υπογράψουν συμβάσεις επιχορήγησης και δανείων και να λάβουν προχρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΥΠΕ

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.