Επίσκεψη Υπ. Εργασίας και Υφ. Πρόνοιας σε τέσσερα αναπαλαιωμένα αρχοντικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Υπουργός Εργασίας και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας επισκέφθηκαν με το Δήμαρχο Λευκωσίας τέσσερα αναπαλαιωμένα αρχοντικά

Ανάσα ζωής αναμένεται να δώσει στην οδό Περικλέους που εφάπτεται της οδού Ρηγαίνης στην εντός των τειχών Λευκωσία, η αναπαλαίωση του αρχοντικού στον αριθμό 66.

Το συγκεκριμένο κτίριο, είναι ένα από τα τέσσερα που θα στεγάσουν υπηρεσίες των κοινωνικών υποδομών του Δήμου Λευκωσίας στο πλαίσιο των προγραμμάτων και υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου.

Στο κτήριο θα φιλοξενούνται κοινωνικοί λειτουργοί, νομικοί και ψυχολόγοι για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος της Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, ανέφερε πως «στις 4 νέες υποδομές σε μία από τις οποίες βρισκόμαστε σήμερα, που ο Δήμος της Λευκωσίας διεκδίκησε πόρους για να αγοράσει και να επιδιορθώσει για να μπορεί να παρέχει ακόμη περισσότερες υπηρεσίες κοινωνικής ωφελείας».

Ταυτόχρονα, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, επισήμανε πως «νιώθω περήφανη που είδα όλα σήμερα. Είμαι βέβαιη ότι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας μαζί σας θα έχει στενή συνεργασία, όπως και εγώ φυσικά για να βοηθήσουμε περαιτέρω σε αυτό που έχετε ως όραμα και πραγματικά το υλοποιείτε».

Από τη μεριά της η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, τόνισε πως «θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η αγαστή συνεργασία που είχατε με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει και με το νεοσύστατο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας».

Το αρχοντικό ανήκε στην Ιερά Μονή Μαχαιρά και εξασφαλίστηκε από το Δήμο Λευκωσίας μέσα από συγχρηματοδότηση από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.