Γυναίκες το 44% στις Προεδρίες των νέων Δ.Σ. Ημικρατικών Οργανισμών

Στη δημοσιότητα τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών καθώς επίσης και τα ονόματα αυτών που θα τα στελεχώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 44% στις Προεδρίες των Διοικητικών Συμβουλίων ημικρατικών Οργανισμών είναι γυναίκες, ενώ την προηγούμενη φορά το ποσοστό ήταν μόνο 20%.

Η ποσόστωση στα Συμβούλια παραμένει το 1/3 για γυναίκες. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που στελεχώνουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών έχει μειωθεί στα 47.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, για τους διορισμούς Προέδρων και Μελών Διοικητικών Συμβουλίων, το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 22 Ιουλίου, 2021, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε:

α) τους διορισμούς Προέδρου, Αντιπροέδρου και Μελών, δέκα Διοικητικών Συμβουλίων που εμπίπτουν στον περί ορισμένων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου νόμο, και

β) τους διορισμούς Διοικητικών Συμβουλίων που διορίζονται στη βάση των οικείων νόμων.

Κατάλογος με τα ονόματα των διορισθέντων επισυνάπτεται

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.