Στόχος της κυβέρνησης η αγορά 36,000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2030 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιο είναι το Γενικό Πλαίσιο Πολιτικής και ποια έργα τροχοδρομούνται για μια Κύπρο χωρίς ρύπους

Το μεγάλο στόχο, να εγγραφούν μέχρι το 2030, 36,000 ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα επιδιώξει να επιτύχει η Κυβέρνηση μέσα από το Γενικό Πλαίσιο Πολιτικής που παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

«Σημαντικός αριθμός δράσεων του Γενικού Πλαισίου Πολιτικής για την προώθηση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από το οποίο υπάρχει ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση ύψους 38.600.000», τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, σήμερα υπάρχουν μόνο 201 εγγεγραμμένα ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Κύπρο. Και σημείωσε ότι από το 2030 και μετά εκεί και όπου είναι εφικτό θα αγοράζονται από την Κυβέρνηση μόνο ηλεκτροκίνητα μέσα για τις διακινήσεις

Ο κ. Καρούσος, είπε ότι «θα αγοραστούν 28 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία θα εξυπηρετούν τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές στα κέντρα των πόλεων. Επιπρόσθετα, θα αντικατασταθούν με ηλεκτροκίνητες όλες οι μοτοσυκλέτες των Κυπριακών Ταχυδρομείων και της Δημόσιας Υπηρεσίας».

Μέχρι το 2026 θα αναπτυχθούν επίσης 1.000 σταθμοί φόρτισης στις πόλεις και 40 θέσεις ταχείας φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους και δημόσιους χώρους.ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...