Δεν υπάρχουν κλίνες ούτε για δείγμα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ανέφερε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας άλλων ατόμων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Δεν υπάρχουν κλίνες ούτε για δείγμα στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας καθώς η Κύπρος βρίσκεται στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, Ανδρέας Ανδρέου, ανέφερε πως επικρατεί μεγάλος προβληματισμός μιας και υπάρχουν 100 κλίνες στο Νοσοκομείο της Αθαλλάσας και έκλεισαν με 142 κλίνες.  

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο και το επόμενο στάδιο είναι ότι ή θα τοποθετούνται ο ασθενείς σε στρώματα στο πάτωμα ή θα κοιμούνται σε καναπέδες», υπογράμμισε ο κ. Ανδρέου.

Μάλιστα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας άλλων ατόμων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και το προσωπικό έχει κουραστεί.

Την ίδια ώρα, σημείωσε πως η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του τέταρτου κύματος, ωστόσο είναι αντιμέτωποι και με τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.  

Ταυτόχρονα, είπε ότι πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που αφορούν τη δημιουργία ενός χώρου που θα μεταφέρονταν 10 ασθενείς και για τη δημιουργία κλειστής Μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, παρόλα αυτά βρίσκονται στο περίμενε ακόμα.

«Δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώνεται και είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε διαθεσιμότητα κλινών. Έχουμε 21 κλίνες ανά 100,000 κατοίκους και οι άλλες χώρες έχουνδιαθέσιμες 74 κλίνες», τόνισε ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας.   

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως η μείωση του ζωτικού χώρου των ασθενών, είναι κάτι που προάγει την επιθετικότητα μιας και δεν θα λάβουν τη θεραπεία που ενδείκνυται.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.