Συνάντηση Υπουργού Δικαιοσύνης με το Ανώτατο για την Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν επαφές με το Δικηγορικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα

Με την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου συναντήθηκε χθες, Τρίτη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου για το θέμα της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης με όλους τους εμπλεκόμενους, με στόχο την υλοποίησή της.

Ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρει ότι θα ακολουθήσουν επαφές με το Δικηγορικό Σύλλογο την ερχόμενη Δευτέρα και με τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ την ερχόμενη Τετάρτη. Θα προγραμματιστούν σε εύθετο χρόνο και άλλες συναντήσεις με όλους του εμπλεκόμενους.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης με την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, αναφέρεται, ήταν τα νομοσχέδια που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή τα οποία προνοούν ειδικά για τη μεταρρύθμιση της δομής και λειτουργίας των ανώτατων βαθμίδων της δικαιοσύνης.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στη συνάντηση ότι μετά από τρία τουλάχιστον χρόνια διαβουλεύσεων, βρισκόμαστε στο στάδιο που πρέπει να ληφθούν τελικές αποφάσεις, προκειμένου να ψηφιστούν τα νομοσχέδια και ότι αυτή είναι η αποστολή της, δηλαδή να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μειωθούν οι διαφωνίες, και όπου είναι δυνατό να βρεθούν, κοινά αποδεκτές λύσεις, ώστε να ψηφιστούν τάχιστα τα νομοσχέδια.

Έγινε, προστίθεται, μια εποικοδομητική συζήτηση επί συγκεκριμένων σημείων που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφάνηκε ότι είναι κοινή αντίληψη και των δύο πλευρών ότι οποιοιδήποτε προβληματισμοί και σκέψεις που δημοκρατικά αναπτύχθηκαν, δεν αναιρούν, με δεδομένες τις θέσεις των μελών του Σώματος, την επιθυμία και την αποφασιστικότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου να προωθηθεί η καθυστερημένη ήδη μεταρρύθμιση.  

Η κ. Δράκου ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου για την συζήτηση και τόνισε την προσήλωση του Υπουργείου στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση των δικαστηρίων. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την κατά προτεραιότητα υλοποίηση των δράσεων της μεταρρύθμισης, ώστε να παραδοθεί σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, αντάξιο των προσδοκιών του πολίτη.  

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.