Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Τα πολιτικά κόμματα κατέθεσαν εισηγήσεις για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων

Να μην παρασυρθούν και να κωφεύσουν στις σειρήνες Ερντογάν και Τατάρ οι οποίοι τους παροτρύνουν να προσφύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεων στο ψευδοκράτος, καλεί τους ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο το Εθνικό Συμβούλιο. 

Σε ανακοίνωση την οποία ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την τετράωρη συνεδρίαση του Σώματος, γίνεται λόγος για σοβαρές συνέπειες που θα προκύψουν από ενδεχόμενες προσφυγές ενώπιον της Επιτροπής. 

«Στόχος της Τουρκίας με τις νέες εξαγγελίες είναι η περαιτέρω προώθηση των σχεδιασμών της για οριστικοποίηση της διχοτόμησης. Χωρίς να παραγνωρίζεται η αρχή ότι ο σεβασμός στο ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι δεδομένος και ουδείς δύναται να εμποδίσει την ενάσκηση του δικαιώματος αυτού, το Εθνικό Συμβούλιο σημειώνει ότι στο ενδεχόμενο προσφυγής στη λεγόμενη Επιτροπή εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι σε σχέση με τις στοχεύσεις της Τουρκίας», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.  

Τα μέλη του Σώματος ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό εξωτερικών για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται για αντιμετώπιση των άνομων τουρκικών σχεδιασμών. 

Κατατέθηκαν προτάσεις για την προώθηση σε όλα τα επίπεδα συγκεκριμένων μέτρων ανάσχεσης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας αλλά και την εξεύρεση τρόπων για την εξασφάλιση της αποφασιστικής στήριξης του διεθνούς παράγοντα, έναντι της κατάφορης παραβίασης των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφάλειας που προβλέπουν την επιστροφή της περιοχής στους νόμιμους κατοίκους της. 

«Αυτές οι εξαγγελίες πλήττουν καίρια τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συνολικής λύσης στη βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου, αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε επίσης ο κ. Πελεκάνος.  

Κομβικής σημασίας για την προώθηση των μέτρων αποτελεί η απόφαση την οποία θα λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο στην απογευματινή συνεδρίαση του θα εξέταζε την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας. 


*φωτογραφίες mattpressΜάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.