Με αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού δρομολόγια για το οχηματαγωγό πλοίο «Vassilios» (ΦΩΤΟΣ)

Το οχηματαγωγό πλοίο έχει χωρητικότητα 21.000 τόνους

Στο λιμάνι Λεμεσού βρέθηκε για πρώτη φορά, την περασμένη Δευτέρα, το οχηματαγωγό πλοίο «Vassilios»,  το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός.
 
Ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του τερματικού γενικού φορτίου, DP World Limassol, αναφέρει ότι το χωρητικότητας 21.000 τόνων οχηματαγωγό εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας Salamis τον περασμένο Μάιο και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λεμεσός σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας ως αφετηρία το λιμάνι Λεμεσού.
 

Καλωσορίζοντας το πλοίο «Vassilios», ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol,  Nawaf Abdulla, είπε πως, «λόγω της στρατηγικής του θέσης, το λιμάνι Λμεεσού έχει μεγάλη σημασία για τη διασφάλιση της ομαλής ροής των εμπορικών μεταφορών στην περιοχή, ενώ είναι ιδανικό για τη διαδικασία φόρτωσης και εκφόρτωσης καθώς και για την αποθήκευση και μεταφόρτωση οχημάτων».
 
Σημείωσε δε ότι τα φορτηγά-οχηματαγωγά πλοία αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εργασιών της εταιρείας, η οποία «επικεντρώνεται στην παροχή βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορικών υπηρεσιών, καθώς και γρήγορης, αξιόπιστης και άριστης ποιότητας εξυπηρέτηση, δίνοντας ώθηση στο έξυπνο εμπόριο».
 
Εξάλλου, ο Γενικός Διευθυντής της Salamis, Κίκης Βασιλείου, ανέφερε πως το οχηματαγωγό «Vassilios», το οποίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του οργανισμού, αποτελεί την τελευταία προσθήκη στον στόλο της Salamis.
 
«Στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε συνεχώς τον στόλο μας προκειμένου να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πρόσθετες υπηρεσίες σε εισαγωγείς, εμπορευόμενους και την τοπική κοινότητα σε Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ», συμπλήρωσε.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:
ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.