Τουρκία εναντίον ΕΕ για Βαρώσια: «Άκυρη για εμάς» η καταδικαστική δήλωση της ΕΕ

Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις πραγματικότητες στην Κύπρο, λέει η Άγκυρα

Νέα πυρά εναντίον της ΕΕ για τη στάση της σε σχέση με το Βαρώσι, εξαπέλυσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας που ισχυρίζεται ότι «η καταδικαστική δήλωση της ΕΕ συνηγορεί υπέρ της "ελληνοκυπριακής διοίκησης" και της Ελλάδας, που καταχρώνται το δικαίωμα αρνησικυρίας τους (βέτο) εντός της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Τουρκικό ΥΠΕΞ, «η δήλωση του Αντιπροέδρου και Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Josep Borrell, μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", είναι μια νέα απόδειξη ότι η ΕΕ δεν είναι ουδέτερη και δεν αναγνωρίζει τις πραγματικότητες στην Κύπρο».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ προχωρέι και ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι «αυτή η δήλωση, που έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της ΕΕ και η οποία είναι άκυρη για εμάς, συνηγορεί υπέρ της "ελληνοκυπριακής διοίκησης" και της Ελλάδας, που καταχρώνται το δικαίωμα αρνησικυρίας τους (βέτο) εντός της ΕΕ. Με αυτήν τη στάση, η ΕΕ δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού».

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δηλώνει ότι υποστηρίζει «πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της "ΤΔΒΚ" για το Βαρώσι. Αυτές οι αποφάσεις στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών ιδιοκτησίας στο Βαρώσι. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτές οι αποφάσεις δεν θα προκαλούσαν νέα προβλήματα, αλλά θα εξαλείψουν τις παλιά».

Η Τουρκία «με την ευκαιρία αυτή, καλούμε την ΕΕ για άλλη μια φορά να παρατηρήσει τις πραγματικότητες στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα εγγενή δικαιώματά τους».

Διαβάστε επίσης:


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...