Δένδιας: Οι νέες παρανομίες της Τουρκιάς δεν θα γίνουν αποδεκτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έφθασε το μεσημέρι στην Κύπρο και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη

Κοινές ενέργειες και δράσεις αναλαμβάνουν στο διπλωματικό και νομικό πεδίο, Αθήνα και Λευκωσία, για αντιμετώπιση της προσπάθειας της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων. 

Το μεσημέρι στην Κύπρο αφίχθηκε από το Ισραήλ όπου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας, ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. 

Από το αεροδρόμιο μετέβη κατευθείαν στο υπουργείο εξωτερικών όπου συναντήθηκε με τον ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Ο Αττίλας κινήθηκε και πάλι καταπατώντας με τον πλέον βάρβαρο τρόπο τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφάλειας, με σκοπό να ενταφιάσει οριστικά την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης. 

«Η Τουρκία προέβη σε μια νέα μεγάλη παρανομία στα Βαρώσια, η οποία παρανομία προστίθεται στην πλούσια τουρκική συλλογή παρανομιών και επιβεβαιώνει τις τουρκικές προθέσεις που δεν είναι άλλες από την επέκταση της κατοχής στην Κύπρο, την εδραίωση μιας νέο-οθωμανικής ηγεμονίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου», δήλωσε ο ΥΠΕΞ Ελλάδας, Νίκος Δένδιας.  

Ο κ. Δένδιας υπέδειξε ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν θα μείνει αναπάντητη. Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση, εφόσον η Αγκυρα συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά στην Κύπρο, παραπέμποντας και στις σχετικές αναφορές στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Από πλευράς του ο υπουργός εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού χαρακτήρισε κρίσιμες τις στιγμές που διάγουμε, σημείωσε με έμφαση ότι η Λευκωσία αναμένει πλέον την ξεκάθαρη στήριξη της διεθνούς κοινότητας, η στάση της οποία θα είναι καθοριστική για ανατροπή των ιταμών τουρκικών εξαγγελιών. 

«Από τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και όχι μόνο αν η Τουρκία προχωρήσει με περαιτέρω τετελεσμένα, αλλά και η αναζωογόνηση της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών του Κυπριακού που παραμένει ο πρωταρχικός μας στόχος. Για να καταστεί όμως αυτό δυνατόν, τα μηνύματα και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας πρέπει να είναι ξεκάθαρα και να μην αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο παρερμηνείας από πλευράς Τουρκίας», είπε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η επίσκεψη Δένδια στέλνει σημαντικά μηνύματα για την συμπαράταξη Αθηνών και Λευκωσίας, για επίτευξη του στόχου ανατροπής των προκλητικών τουρκικών εξαγγελιών αλλά για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. 

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η προώθηση λύσης δυο κρατών, όπως είναι ο απώτερος στόχος της Άγκυρας. 

 


Διαβάστε επίσης:


Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.