Επίτροπος Προεδρίας: Να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας προς τους ήρωες μας

Ο κ. Φωτίου τόνισε ότι το χρέος μας έναντι των συγγενών των αγνοουμένων είναι βαρύτατο

Τα ιστορικά διδάγματα που αντλούμε από το χθες, ενισχύουν την ψυχική μας δύναμη και τονώνουν την εθνική μας συνείδηση που είναι η πυξίδα για την πορεία μας στο αύριο και δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε τις θυσίες των ηρώων μας,  ούτε και να παραγράψουμε τις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν, όπως και τα οράματα και τα ιδεώδη που τους ενέπνευσαν και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το μέγεθος της οφειλής μας και την έκταση και το βάθος της ευθύνης μας, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία στο μνημόσυνο των Δαλιτών ηρώων πεσόντων του 1974 και των φονευθέντων του 1964 και 1974 ο κ. Φωτίου είπε πως το χρέος μας ιδιαίτερα έναντι των συγγενών των αγνοουμένων, είναι βαρύτατο και θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τις προσπάθειες με  στόχο τη διακρίβωση της τύχης και του τελευταίου αγνοούμενου μας.

Αναφέρθηκε στις ευθύνες και υποχρεώσεις της Τουρκίας καλώντας την να πάψει επιτέλους να παίζει με την αγωνία και τον πόνο των συγγενών των αγνοουμένων και να συνεργαστεί με ειλικρίνεια ώστε να τερματιστεί το δράμα τους.

Ο Επίτροπος είπε πως οι  δυσκολίες και οι προκλήσεις που καλούμαστε σήμερα να αντιμετωπίσουμε καθίστανται όλο και πιο έκδηλες με την κορύφωση της τουρκικής αδιαλλαξίας και την προβολή όρων και προϋποθέσεων, όπως της δημιουργίας και αναγνώρισης δυο κρατών, που δεν μπορούν με τίποτα να γίνουν αποδεκτές και διαβεβαίωσε για τη βούληση της πλευράς μας για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής και λειτουργικής λύσης , χωρίς στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.