Ανοικτό ενδεχόμενο απροειδοποίητων κινητοποιήσεων από τους ιδιοκτήτες εστίασης (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Στα αυτοκίνητα τους, φέρουν πλακάτ που αναγράφουν ότι «δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι, απαιτούμε σεβασμό»

Δεκάδες ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), συγκεντρώθηκαν το πρωί στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, στην είσοδο της Λευκωσίας. 

Από εκεί ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσαν για να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους επειδή τους ανατέθηκε να αναλάβουν το βάρος του ελέγχου των πελατών τους σε σχέση με την κατοχή SafePass. 

Η πορεία με τα περίπου 70 οχήματα, τα οποία έφεραν πλακάτ και πινακίδες που έγραφαν μεταξύ άλλων «Ναι στην Δημόσια Υγεία, Όχι στην Ευθύνη του ελέγχου από εμάς», κατέληξε στο Προεδρικό Μέγαρο, την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο για τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων. 

Με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΙΚΑ, Φάνο Λεβέντη να δηλώνει ότι «περιμένουμε από την Κυβέρνηση ότι θα μας καλέσει το συντομότερο δυνατό να συζητήσουμε, να αφιερώσουμε όσο χρόνο χρειαστεί για να βρούμε εκείνη τη λύση που να είναι αποδεκτή, εφαρμόσιμη, διαφορετικά και χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση εκβιασμός, είναι ένας μοχλός πίεσης, κάθε μέρα σχεδόν θα προβαίνουμε και σε μια κινητοποίηση». 

Ο κ. Φίλιος Δημητριάδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου ανέφερε ότι «δεν είμαστε εναντίον του Safe Pass, είμαστε υπέρ στα μέτρα της κυβέρνησης για υγειονομικούς σκοπούς, όμως δεν μπορούμε εμείς σαν εστιάτορες να είμαστε και αστυνομικοί και υγειονομικοί υπάλληλοι». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Τάσος Αντωνίου, ιδιοκτήτης εστιατορίου ο οποίος ανέφερε πως «είναι πρόχειρη, μπορεί και παράνομη και δεν μπορεί εμένα να με ορίσει αστυνομικό χωρίς στολή και χωρίς μισθό. Θεωρώ ότι είναι επιπόλαια και στερείται κάθε σοβαρότητας». 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΑΣΙΚΑ σήμερα ήταν προγραμματισμένο η πορεία να κατευθυνθεί και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά, όπως ανέφερε, ο Σύνδεσμος, λειτουργώντας υπεύθυνα και δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην Κυβέρνηση για να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη πρόνοια, άλλαξε σχέδια. 
Ωστόσο, εξήγγειλε ότι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και σε άλλες επαρχίες αλλά και στα αεροδρόμια, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους. 

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι κινητοποιήσεις τους θα γίνονται απροειδοποίητα.

*Φωτογραφίες Mattpress:
Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.