Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας: Όλοι έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει η Αναστασία Ανθούση ανέλαβε το πηδάλιο του νεοσύστατου Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας

Έβαλε ψηλά τον πήχη των στόχων της η πρώτη Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, όπως διαφάνηκε από την ομιλία της κατά την τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον του Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για μια τολμηρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αναλαμβάνει η νέα Υφυπουργός, για αναβάθμιση των δομών και του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως «δυναμική συνέχεια στη μέχρι σήμερα επιτευχθείσα πρόοδο αναμένεται να δώσει η σύσταση και λειτουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. Η απόφαση του διορισμού της κ. Αναστασίας Ανθούση ως πρώτης Υφυπουργού λήφθηκε αναγνωρίζοντας ακαδημαϊκές σπουδές, εμπειρίες, όπως επίσης βεβαίως το ήθος, η εργατικότητα και το ακέραιο του χαρακτήρα της».

Η κα. Ανθούση, είπε ότι «αισθάνομαι ιδιαίτερο χρέος απέναντι σε εσάς κύριε Πρόεδρε όσο και απέναντι στους πολίτες, αφουγκραζόμενη τις αυξανόμενες πολυδιάστατες ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Θα εργαστώ σκληρά για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας. Είμαι πλήρως συνειδητοποιημένη ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα».

Η πρώτη Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τη σκληρή προσπάθεια που έκανε μέχρι τώρα, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

«Σίγουρα ο στόχος είναι η αναδιάρθρωση των ΥΚΕ ώστε να εκσυγχρονιστούν αλλά παράλληλα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του κάθ’ ενός για να μπορέσουν όλοι να έχουν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση», δήλωσε η κα. Ανθούση. 

Το χαρτοφυλάκιο παρέδωσε η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, καθώς είχε την τελευταία οκταετία τις εν λόγω αρμοδιότητες.

«Η Κυβέρνηση με την ίδρυση του Υφυπουργείου δεικνύει τη σημασία που δίνει στην κοινωνική πρόνοια. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι εκείνο το οποίο έχει σημασία δεν είναι οι αριθμοί αλλά ο άνθρωπος», επισήμανε η κα. Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό της πρώτης Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας για ότι χρειαστεί σε αυτή την πορεία.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή διαβεβαίωσης: 


Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...