Δεύτερη ευκαιρία στους στάσιμους μαθητές των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

Θα έχουν την ευκαιρία να επανεξεταστούν στις αρχές Σεπτεμβρίου

Δεύτερη ευκαιρία θα δοθεί στους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, ως γνωστόν οι μαθητές και οι μαθήτριες αντιμετώπισαν στη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-21 ιδιαίτερες δυσκολίες από τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναγνωρίζοντας τις συνθήκες πίεσης που βίωσαν οι μαθητές και μαθήτριες και λαμβάνοντας υπόψη και την έκκληση που έγινε από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στασιμότητας, αποφασίζει όπως οι μαθητές/μαθήτριες Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων παραμένουν στάσιμοι/ες, έχουν την ευκαιρία να επανεξεταστούν στα αντίστοιχα μαθήματα στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη των μαθημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά.

Επομένως, στη βάση της τροποποίησης των Κανονισμών που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 20 Ιουνίου 2020 για τυχόν έκτακτες ρυθμίσεις σε περίπτωση πανδημίας, και των ανάλογων αποφάσεων που ελήφθησαν προηγουμένως για τους μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, οι μαθητές και μαθήτριες  Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που παραμένουν στάσιμοι/ες τον Ιούνιο, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ανεξεταστέους/ες και θα μπορούν να παρακαθήσουν εκ νέου σε εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Σχετικές οδηγίες δίνονται σήμερα στα σχολεία από τα οποία θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι/ες.

Για την απόφαση αυτή θα τύχει ενημέρωσης και η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προνοείται στον σχετικό Κανονισμό. 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...