Έρχεται στην Κύπρο το πρόγραμμα «Το νερό είναι στα χέρια μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν συνολικά 50 επιχειρήσεις του Δήμου Στροβόλου οι οποίες στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενός εκατομμυρίου λίτρων νερού μέσα σε ένα έτος

Το νερό είναι στα χέρια μας, αυτός είναι ο τίτλος της νέας πρωτοβουλίας του Finish.

Ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πλυντηρίου πιάτων στον κόσμο σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ και τον Δήμο Στροβόλου, οι οποίοι έθεσαν ως στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης νερού στην Κύπρο και συγκεκριμένα στους κυπριακούς δήμους με πρόβλημα υδάτινων πόρων, ως μέτρο για την υδατική ασφάλεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. 

«Το νερό, στοιχείο απαραίτητο για τον άνθρωπο, είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ύπαρξη ζωής, σε όλες τις μορφές της, και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας.», δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής.  

«Το πιο σημαντικό πιστεύω είναι μέσω αυτού του προγράμματος είναι να αναπτυχτεί η κατάλληλη κουλτούρα. Να προχωρούμε στην εξοικονόμηση νερού», δήλωσε ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.  

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πενήντα στον δήμο Στροβόλου, οι οποίες εξοπλίστηκαν με ειδικά φίλτρα τα οποία μειώνουν μέχρι και 30% την παροχή του νερού, χωρίς ωστόσο ο χρήστης να έχει την αίσθηση της μειωμένης ροής νερού. 

«Το finish έχει αναπτύξει τεχνολογία που με το καινούργιο αυτό απορρυπαντικό έχουμε εξοικονόμηση 40% του νερού σε κάθε πλύση», δήλωσε η Πρόεδρος του Δ.Σ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας Ακτή.  

«Η δράση στο δήμο Στροβόλου πρόκειται να εξοπλίσει καφετερίες και επιχειρήσεις εστίασης με συσκευές εξοικονόμησης μέχρι να γίνει μέρος της ζωής μας το νερό είναι στα χέρια μας », δήλωσε ο Βασίλης Ευγένιος,  CEO FMCG – CTC LTD

Απώτερος στόχος, η εξοικονόμηση 1εκ λίτρων νερού σε διάστημα ενός έτους.

TAGS:  

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.