Αξιολογεί ονόματα για τον επικείμενο ανασχηματισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν τελικά μετά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής

Συνεχίζει τις επαφές και τις αξιολογήσεις των διαφόρων ονομάτων που έχει ενώπιον του για τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πιθανό να ήταν η τελευταία με την παρούσα σύνθεση, αν και δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις από πλευράς του προέδρου Αναστασιάδη να γίνουν τελικά μετά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου και πριν την επίσκεψη του στο Παρίσι στις 30 Ιουνίου. 

Πέραν της δεδομένης αποχώρησης του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, αλλαγές δεν αποκλείεται να προκύψουν και στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ενδεχομένως μετακινηθεί εσωτερικά. 

Σε ότι αφορά τα νέα πρόσωπα που θα εισέλθουν στην κυβέρνηση, πληροφορίες φέρουν τον τέως πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου, παρά τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ, να προσανατολίζεται να απαντήσει καταφατικά σε πιθανή πρόταση του προέδρου Αναστασιάδη για αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Ιωάννου στο Υπουργείο Υγείας. 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αδάμου δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής επίσημη πρόταση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά μόνο βολιδοσκοπήσεις από τρίτα πρόσωπα. Επίσης ο απερχόμενος υπουργός φαίνεται να εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Αδάμου, αποτελεί τον ιδανικό αντικαταστάτη του. 

Για αντικαταστάτες των υπουργών που θα αποχωρήσουν, αλλά και για το πρόσωπο που θα αναλάβει το νεοιδρυθέν υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ακούγονται διάφορα ονόματα, προερχόμενα από το ΔΗΣΥ, αλλά και προσωπικότητες εκτός κομμάτων. 

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε τον 2ο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2021, ο οποίος προβλέπει δαπάνες πέραν των 148 εκατομμυρίων ευρώ. 

Προβλέπεται η δημιουργία Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ μεταξύ άλλων οι δαπάνες θα καλύψουν πρόσθετες ανάγκες που αφορούν την αμυντική θωράκιση, ειδικά σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και εργαζομένων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, σχέδιο ενίσχυσης χαμηλοσυνταξιούχων, παροχές σε αιτητές ασύλου λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και γεωργοκτηνοτροφικές επιδοτήσεις.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.