Οι προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη από αύριο η νέα Πρόεδρος της Βουλής [ΒΙΝΤΕΟ]

Άμεσο μέλημα, είναι ο διαμοιρασμός των Κοινοβουλευτικών επιτροπών

Στις τεράστιες προκλήσεις που αναμένει από αύριο και στην επόμενη πενταετία τα μέλη του Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε η νέα Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στην πρώτη της ομιλία αμέσως μετά την εκλογή της στο Ύπατο αξίωμα του Νομοθετικού Σώματος. 

Η κυρία Δημητρίου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια δύσκολη πενταετία, απαριθμώντας, αφενός κάποιες πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως σημείωσε, οι οποίες εκκρεμούν και αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και της λειτουργίας του ίδιου του Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και την ψηφιακή μετάβαση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης. 

Πρώτο ωστόσο και άμεσο μέλημα, είναι ο διαμοιρασμός των Κοινοβουλευτικών επιτροπών που πλέον αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς βέβαιο θεωρείται ότι θα διεκδικήσουν προεδρία κοινοβουλευτικής επιτροπής, όλα τα κόμματα και τα επτά: περιλαμβανομένων βεβαίως ΔΗΠΑ και ΕΛΑΜ, καθώς και της ΕΔΕΚ και των Οικολόγων. 

Όπως ανέφερε η νέα Πρόεδρος της βουλής στην πρώτη της ομιλία, εντός της εβδομάδας θα κληθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τον καταρτισμό της Επιτροπής Επιλογής και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Και ακολούθως θα καταρτιστούν οι επιτροπές και θα ανακοινωθούν στην επόμενη συνεδρία του Σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.