Τα συγχαρητήρια τους έστειλαν όλοι πολιτικοί αρχηγοί στη νέα Πρόεδρο της Βουλής [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινή συνισταμένη η δέσμευση όλων ότι θα εργαστούν στο πλευρό της για το καλό της χώρας και την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών

Η Αννίτα Δημητρίου μόλις έχει ολοκληρώσει την πρώτη της ομιλία ενώπιον της Βουλής ως Πρόεδρος του Σώματος και ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις επόμενες εργασίες που θα το απασχολήσουν και την λήξη της συνεδρίασης.

Είναι η στιγμή που την διακόπτει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, για να την συγχαρεί για την εκλογή της, το παράδειγμα του οποίου θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες διαδοχικά.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως «με τη σειρά μας θα θέλουμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος να συμβάλει τα μέγιστα ώστε να επιτελέσετε τα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνετε

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, είπε ότι «κυρία Πρόεδρε θέλουμε να σας συγχαρώ για την εκλογή και να δηλώσω ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας για να διορθώσουμε πράγματα και να βελτιώσουμε διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, επισήμανε ότι «θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε εποικοδομητικά με συνέργεια και μετριοπάθεια να στηρίζουμε το κοινοβουλευτικό έργο και κυρίως την προσπάθεια όλων μας για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της κυπριακής Βουλής».

«Κυρία Πρόεδρε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, όντως έξω υπάρχει μια κοινωνία γεμάτη προβλήματα, η οποία περιμένει πολλά από το κοινοβούλιο και από τους βουλευτές» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εθν. Λ. Μετ. Χρίστος Χρίστου.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Κάρογιαν σημείωσε πως «πράγματι η εκλογή μιας γυναίκας στην Προεδρία αυτού του σημαντικότατου θεσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας δίνει σωστά μηνύματα στην κοινωνία και ότι αυτός ο τόπος και οι θεσμοί πρέπει να πάνε μπροστά και να ανοίξουν».

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, είπε ότι «να ευχηθούμε συγχαρητήρια, κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο ομολογουμένως που αναλαμβάνετε. Όσον μας αφορά θα είμαστε εποικοδομητικοί, έτοιμοι να συνεργαστούμε σε όλα τα ζητήματα».

Τελευταίος παίρνει τον λόγο εκ μέρους του κόμματος της Αννίτας Δημητρίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης τόνισε πως «εκ μέρους της δεύτερης σας οικογένειας όπως έχετε αναφέρει, εμείς είμαστε σίγουροι για την επιτυχίας σας.

Η Αννίτα Δημητρίου άδραξε την ευκαιρία και έστειλε εκ νέου μήνυμα συναίνεσης.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας διαβεβαιώ για ακόμα μια φορά ότι μαζί με συνεργασία και σύμπνοια θα αντιμετωπίσουμε τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις και αυτό είναι το μήνυμα που δίδεται σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», δήλωσε νέα Πρόεδρος της Βουλής.

Το κλίμα αισιοδοξίας και θετικότητας μετά την κήρυξη της λήξης της συνεδρίας της Βουλής ήταν διάχυτο στους διαδρόμους του συνεδριακού κέντρου, τόσο από τους συναδέλφους της Αννίτας Δημητρίου, περιλαμβανομένων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και από το προσωπικό του σώματος.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.