Αυθόρμητη διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από το Ανώτατο για τη μεταρρύθμιση [ΒΙΝΤΕΟ]

Να προωθηθεί τάχιστα η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, καλεί τους αρμοδίους ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας, μέλη του συλλόγου προχώρησαν σήμερα σε αυθόρμητη διαμαρτυρία έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο

Έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, συγκεντρώθηκαν μέλη του δικηγορικού συλλόγου Λευκωσίας, με σκοπό να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα όσα ταλαιπωρούν τη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

Αφορμή, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δικηγόροι, ήταν η μη αποδοχή των θέσεων του Συλλόγου, για διατήρηση του μέτρου της επικοινωνίας με το Δικαστήριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και του περιορισμού της φυσικής παρουσίας δικηγόρων στις ακροάσεις.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, Μιχάλης Βόρκας, είπε ότι «αποτέλεσε η απόφαση του Ανώτατου να επανέλθουν τα δικαστήρια στην κανονικότητα τους παραγνωρίζοντας όμως το γεγονός ότι τα δικαστήρια της Λευκωσίας τα οποία λειτουργούν για 120 χρόνια δεν προσδίδουν ασφάλεια σε όσους προσέρχονται σε αυτά και κατά κύριο λόγο συνωστίζονται και να εισέρχονται στις αίθουσες των δικαστηρίων κατά τρόπο που να μην υπάρχει ασφάλεια».

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας, κάλεσε τους αρμοδίους να προωθήσουν τάχιστα τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, ώστε σύντομα να υπάρξουν καλύτερες μέρες στα δικαστήρια και κάκισε τις συνθήκες που επικρατούν τόσο εντός των κτηριακών αιθουσών όσο και εκτός του Δικαστηρίου.

Ο κ. Βορκάς, είπε ότι «δηλαδή αφήνουμε το τι συμβαίνει έξω και ενδιαφερόμαστε για το τι συμβαίνει εσωτερικά. Αυτό το πράγμα εμείς θεωρούμε ότι θα μπορούσε να επιλυθεί με το να συνεχιστούν κάποιες διαδικασίες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κατόπιν συνεννόησης των δικηγόρων με τους δικαστές».

Όπως τονίζουν τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας η επαναφορά των λεγόμενων πρώτων εμφανίσεων συνιστά άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί και υπογραμμίζουν πως είναι τουλάχιστον πρόωρο να επιτραπεί ο συνωστισμός δεκάδων ατόμων σε μικρές αίθουσες, χωρίς προφανή λόγο.


Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.