Μετά από επτά μήνες η Κύπρος αποχαιρέτησε το «κέρφιου» [ΒΙΝΤΕΟ]

Μετά από επτά μήνες, η Κύπρος αποχαιρέτησε σήμερα το μέτρο της βραδινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Το μεγαλύτερο ίσως άλμα στην πορεία επιστροφής στην κανονικότητα, έκανε στις 05:00 το πρωί η Κύπρος, με τον Υπουργό Υγείας να δίνει το σύνθημα για ασφαλή επιστροφή στην προ curfew εποχή.

Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι «η Κύπρος κάνει σήμερα ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα, χωρίς να ξεχνούμε ότι ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί. Ευχαριστώ τους πολίτες για τη συνεργασία και τους καλώ να εμβολιαστούν για να αποκτήσουμε την απαραίτητη θωράκιση».

Μετά από επτά μήνες, η ελεύθερη διακίνηση είναι πλέον και πάλι γεγονός, αφού η βραδινή απαγόρευση της κυκλοφορίας καταργήθηκε.

Στο πλαίσιο των νέων χαλαρώσεων, ρολά ανεβάζουν μετά από 15 μήνες τα νυχτερινά κέντρα, έστω και υπό περιορισμούς. Απαραίτητη προϋπόθεση η προσκόμιση safe pass από τους πελάτες, ενώ σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μόνο 8 άτομα. Ο χορός και το λίκνισμα θα επιτρέπονται μόνο περιμετρικά του τραπεζιού, ενώ δεν θα λειτουργούν πίστες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, ανέφερε πως «επιτέλους ήρθε η ευλογημένη μέρα που μπορούμε και μείς να πουμε ότι θα επανεκκινήσουμε μετά από 15 μήνες. Αρκετοί συνάδελφοι δεν θα ανοίξουν αυτή τη βδομάδα γιατί χρειάζεται αρκετή προετοιμασία».

Σε ρυθμούς πλήρους λειτουργίας και οι επιχειρήσεις αφού καταργήθηκε ο περιορισμός του μέγιστου αριθμού των ατόμων που μπορούν να εργάζονται με φυσική παρουσία, και ως εκ τούτου όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν να παρευρίσκονται κανονικά στις δουλείες τους.

Χαλαρώσεις επήλθαν και στον τομέα των κοινωνικών εκδηλώσεων. Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται σε δεξιώσεις όπως οι γάμοι, οι βαπτιστείς και οι αποφοιτήσεις αυξάνεται από σήμερα στους 250 σε εσωτερικό χώρο ή 350 σε εξωτερικό χώρο. Από σήμερα, εξάλλου, επιτρέπονται και cocktail party μόνο, ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους, με 250 άτομα ανά πάσα στιγμή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκόμενους στις κοινωνικές εκδηλώσεις η προσκόμιση SafePass.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμων και Εκδηλώσεων, Γιώτα Κάπαρη, επισήμανε πως «έχουμε κάποιες εκδηλώσεις, ελπίζουμε ότι θα διεκπεραιωθούν με τον καλύτερο τρόπο και θα προχωρήσουμε κανονικά για να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες».

Τέλος, από σήμερα επιτρέπεται η διενέργεια λαϊκών πανηγυριών στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Καθώς και η πρόσβαση όλων των προσώπων σε κολυμβητήρια, τηρουμένων, πάντα, των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.